Sund og lækker tærte med tun og porre. Utrolig nem tærte med tun, med en lækker grov bund. Fantastisk tuntærte opskrift alle kan lave!
Tuntærte en en rigtig lækker og nem måde at få lidt ekstra fisk ind i hverdagen – også så er det heller ikke så dyrt. Om du vælger tun i olie eller vand er helt op til dig selv, man kan ikke rigtig smage forskel, så for at holde tærten ekstra sund, så brug tun i vand.
Den her tærte med tun er sund fra bunden og op. Selve tærtedejen er grov og fyldet består af æg, tun og grøntsager. Du kan med fordel servere et godt stykke brød til eller en frisk salat.
Ingredienser
- Tærtedej
150 g grahamsmel
100 g havregryn
4 spsk hvedemel
2 spsk olie
4 spsk creme fraiche
1 dl vand
5 g salt
3 g peber
- Tuntærte tærtefyld
2 porrer
1 dåse tun
6 æg
1.5 dl creme fraiche
2 tsk Salt
2 tsk Peber
Beskrivelse
- Godt vide
- Der bruges en tærteform på 24 cm i diameter
- Tærtedej
- Tænd ovnen på 200 grader over- og undervarme
- Find en stor skål og bland: Grahamsmel, havregryn, hvedemel, olie, vand og creme fraiche.
- Ælt det godt sammen.
- Smør en tærteform med smør og fordel tærtedejen i tærteformen. Prik huller i tærtedejen med en gaffel.
- Bag tærtedejen midt i ovnen i 15 minutter.
- Tuntærte tærtefyld
- Rens porrerne og skær dem i skiver, undlad at brug den grønne del.
- Svits porrerne på en varm pande med lidt olie, et par minutter og fordel herefter på tærtedejen.
- Åben dåsen og hæld vandet fra og fordel herefter tunen oven på porrerne.
- Pisk æg og creme fraiche godt sammen i en skål og krydr med salt og peber. Hæld æggemassen over i tærteformen.
- Bag tærten midt i oven i ca. 20 minutter, indtil æggemassen er fast og tærten er gylden og lækker.