Tærte med tun og porre

Tærte med tun og porre

Ingredienser:

Tærtedej

150 g grahamsmel

100 g havregryn

4 spsk hvedemel

2 spsk olie

4 spsk creme fraiche

1 dl vand

5 g salt

3 g peber


Tuntærte tærtefyld

2 porrer

1 dåse tun

6 æg

1.5 dl creme fraiche

2 tsk Salt

2 tsk Peber

Kategori:
Aftensmad
Antal personer:
4
Beskrivelse:
Sund og lækker tærte med tun og porre. Utrolig nem tærte med tun, med en lækker grov bund. Fantastisk tuntærte opskrift alle kan lave!
Sådan gør du:

Godt vide


Der bruges en tærteform på 24 cm i diameter


Tærtedej


1. Tænd ovnen på 200 grader over- og undervarme

2. Find en stor skål og bland: Grahamsmel, havregryn, hvedemel, olie, vand og creme fraiche.
Ælt det godt sammen.

3. Smør en tærteform med smør og fordel tærtedejen i tærteformen. Prik huller i tærtedejen med en gaffel.

4. Bag tærtedejen midt i ovnen i 15 minutter.


Tuntærte tærtefyld


1. Rens porrerne og skær dem i skiver, undlad at brug den grønne del.

2. Svits porrerne på en varm pande med lidt olie, et par minutter og fordel herefter på tærtedejen.

3. Åben dåsen og hæld vandet fra og fordel herefter tunen oven på porrerne.

4. Pisk æg og creme fraiche godt sammen i en skål og krydr med salt og peber. Hæld æggemassen over i tærteformen.

5. Bag tærten midt i oven i ca. 20 minutter, indtil æggemassen er fast og tærten er gylden og lækker.


Tærte