Lækker og nem vaniljeis. Hjemmelavet vaniljeis der kan laves på ismaskine eller uden.
Sådan gør du:
1. Find en skål og pisk 4 pasteuriseret æggeblommer og 80 g sukker, godt sammen indtil det er hvidt.
2. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud med en kniv og mas vaniljekornene med 1 tsk. sukker på et skærebræt. På den måde undgår man at vaniljekornene samles et sted i isen.
3. Tilføj vaniljesukkeret, 2 dl fløde og 1 dl sødmælk i skålen og bland det godt sammen.
4. Hæld vaniljeismassen ned i ismaskinen og tænd.
5. Når isen er ved at være fast, puttes den i en bøtte og stilles i fryseren.
Vaniljeis uden ismaskine
1. Hæld vaniljeis blandingen ned i en skål eller bøtte og stil i fryseren.
2. Rør ca. hver halve time rundt i isen, så vaniljesmagen kommer rundt i hele isen og der undgås iskrystaller. Fortsæt med at røre med jævne mellemrum indtil isen er fast.
Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.