Fløg på Facebook. Klik her!

Vaniljeis

Vaniljeis

Ingredienser:

80 g sukker

4 pasteuriseret æggeblommer

2 dl fløde (38%)

1 dl sødmælk

1 vaniljestang + 1 tsk. sukker

Kategori:
Dessert
Antal personer:
4
Beskrivelse:
Lækker og nem vaniljeis. Hjemmelavet vaniljeis der kan laves på ismaskine eller uden.
Sådan gør du:
1. Find en skål og pisk 4 pasteuriseret æggeblommer og 80 g sukker, godt sammen indtil det er hvidt.

2. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud med en kniv og mas vaniljekornene med 1 tsk. sukker på et skærebræt. På den måde undgår man at vaniljekornene samles et sted i isen.

3. Tilføj vaniljesukkeret, 2 dl fløde og 1 dl sødmælk i skålen og bland det godt sammen.

4. Hæld vaniljeismassen ned i ismaskinen og tænd.

5. Når isen er ved at være fast, puttes den i en bøtte og stilles i fryseren.

Vaniljeis uden ismaskine


1. Hæld vaniljeis blandingen ned i en skål eller bøtte og stil i fryseren.

2. Rør ca. hver halve time rundt i isen, så vaniljesmagen kommer rundt i hele isen og der undgås iskrystaller. Fortsæt med at røre med jævne mellemrum indtil isen er fast.

Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.