Vaniljekage

Vaniljekage

Ingredienser:

1 vaniljestang

225 g smør

stuetempereret

1 spsk vaniljesukker

280 g sukker

5 æg

280 g hvedemel

2.5 tsk bagepulver

1 nip salt

2 dl sødmælk


Kategori:
Dessert
Antal personer:
4
Beskrivelse:
Lækker svampet vaniljekage der smager super godt. Nem kage med vanilje som alle kan lave. Rigtig god grund kage, hvor meget forskelligt topping går til.
Sådan gør du:

Godt at vide


Fadet der er brugt i denne opskrift er 35x24 cm.

Lav vanilje kagedejen


1. Tænd ovnen på 180 grader over og undervarme og find 2 skåle.

2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland kornene med 1 tsk sukker.

3. Tag den første skål og tilføj 225 gram smør, 280 gram sukker, 1 spsk vaniljesukker og vaniljekornene sammen til en luftig masse.

4. Tilføj et æg til smørblandingen og pisk det godt sammen. Fortsæt med at tilføje et æg af gangen og pisk det hele godt sammen.

5. Tag skål nummer 2 og bland 280 gram hvedemel, 2.5 tsk bagepulver og 1 nip salt.

6. Tilføj skiftevis melblanding og mælk over i skålen med smørblandingen og pisk det godt.

Klargør bageform og bag vaniljekagen


1. Beklæd en bageform med bagepapir og hæld dejen i formen og fordel den jævnt.

2. Bag vaniljekagen i 20-25 min.
 
3. Tjek evt om den er færdig med en kødnål. Der må ikke hænge dej ved når der stikkes i kagen.



Pynt vaniljekagen


Den her opskrift på vaniljekage er som et blankt canvas - du kan pynte med præcis det du vil. Om du pynter med friske bær, som hindbær og blåbær eller en lækker luftig chokoladefrosting, det er helt op til dig.
Du kan altid tage børnene med i køkkenet og lade dem give den gas med glasur og krymmel og vingummier.

Vaniljesukker eller vaniljestang?


Det sjove ved den her opskrift er at den er lavet med både vaniljesukker og 1 vaniljestang, hvorfor er den så det?
Ja, ser du, det smager bedst med vaniljestang, men de er bare ikke helt billige, derfor er der en blanding i den her opskrift.
Du kan erstatte vaniljesukkeret med 1-2 vaniljestænger eller erstatte vaniljestangen med 1-2 tsk vaniljesukker.