Vaniljekranse
Lækre hjemmelavde vaniljekranse der smager fantastisk og passer til et hvert julebord. Vaniljekranse med vaniljesukker er bare bedst!
Se også: 8 julebag opskrifter - nemt julebag
Ingredienser:
500 g hvedemel
2 vaniljestænger
1 spsk vaniljesukker
1 tsk hjortetaksalt
100-150 g mandler (smuttede)
300 g smør
250 g sukker
1 æg
- Kategori:
- Dessert
- Antal personer:
- 120
-
Sådan gør du:
-
Der kommer ca. 120 vaniljekranse ud af opskriften.
1. Hæld kogende vand på mandlerne, og smut dem herefter.
2. Hak nu mandlerne (skal hakkes ret fint da de skal igennem kødhakkeren).
3. Bland alle ingredienserne og ælt dejen godt.
4. Pak dejen ind i film, og stil herefter på køl i gerne 1-2 timer.
5. Kør dejen igennem en kødhakker med en stjerne form i enden.
6. Til en vaniljekrans skal der bruges en ca. 9 cm, som så formes som en ring og lægges på en bageplade.
7. Dette gøres med al dejen, men ellers kan dejen med fordel opbevares i køleskabet i et godt stykke tid.
8. Bag vaniljekransene ved 200 grader varmluft i ca. 8 min.
Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.
Julebag