Vaniljekranse

Vaniljekranse

Ingredienser:

500 g hvedemel

2 vaniljestænger

1 spsk vaniljesukker

1 tsk hjortetaksalt

100-150 g mandler (smuttede)

300 g smør

250 g sukker

1 æg


Kategori:
Dessert
Antal personer:
120
Beskrivelse:
Lækre hjemmelavde vaniljekranse der smager fantastisk og passer til et hvert julebord.
Sådan gør du:
1. Hæld kogende vand på mandlerne, og smut dem herefter.

2. Hak nu mandlerne (skal hakkes ret fint hvis de skal igennem kødhakkeren).

3. Bland alle ingredienserne og ælt dejen godt.

4. Pak ind i film, og stil herefter på køl i gerne 1-2 timer.

5. Kør dejen igennem en kødhakker med en stjerne form i enden.

6. Til en vaniljekrans skal der bruges en ca. 9 cm, som så formes som en ring og lægges på en bageplade.

7. Dette gøres med al dejen, men ellers kan dejen med fordel opbevares i køleskabet i et godt stykke tid.

8. Bag vaniljekransene ved 200 grader varmluft i ca. 8 min.


Julebag