Vegetar pastaret med squash i ovn
Lækker vegetar pastaret med squash i ovn. Super nem vegetar pastaret, fyldt med friske grøntsager og smag. Super kødfri opskrift med pasta.
Se også: 11 lækre pastaretter - nemme pastaretter
Ingredienser:
300 g pasta
Lidt olie
1 stor squash eller to små
2 peberfrugt
rød
250 g små friske tomater
1 løg
1 fed hvidløg
140 g tomatpuré
2 tsk basilikum
1 tsk salt
1 tsk peber
1/2 dl vand
2.5 dl madlavningsfløde
Evt. frisk basilikum til pynt
- Kategori:
- Aftensmad
- Antal personer:
- 4
-
Sådan gør du:
-
Klargør grøntsagerne
1. Rengør squash og peberfrugt og skær squash og peberfrugt i grove tern.
2. Skræl løg og hak det fint. Ligeledes skræl og hak hvidløg (hvidløget kan også presses)
3. Skyl tomaterne og skær dem i halve.
Varm det hele igennem
1. Tænd ovnen på 200 grader over- og undervarme ovn.
2. Kog pasta efter anvisninger til de er møre - husk salt.
3. Varm lidt olie i en gryde og svits løg og hvidløg indtil løgene er bløde og klare.
4. Tilføj squash og peberfrugt svits det med i 1-2 minutter.
5. Tilføj fløde, tomatpuré, vand og krydderier og bring det op og simre, men der røres godt igennem.
6. Smag til med salt, peber og basilikum efter ønske.
Lav pastafadet færdigt
1. Hæld pasta over i et ildfast fad.
2. Hæld sovsen over pastaen i fadet.
3. Læg de halve tomater øverst i fadet.
4. Bages i ovnen i 20-30 minutter.
Pynten evt med friske basilikum blade og serveres med et godt brød til
Tip hvis man er til ost, er det lækkert at drysse et lag revet ost over inden det kommes i ovnen
Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.
Vegetar pastaret i ovn
Udover at retten smager godt, så passer den super godt ind i hverdagen, da den her vegetar pastaret skal bages færdig i ovnen, så man nemt kan rydde køkkenet op, så man er fri for det efter aftensmaden er indtaget.