Vegetarisk bolognese
Lækker opskrift på vegetarisk bolognese som også er nem at lave! Yderst velsmagende udgave af vegetarisk pasta med kødsovs. Vegetarisk bolognese uden linser.
Vegetarisk spaghetti kødsovs, altså kødsovs uden kød, det lyder underligt, men den her opskrift minder så meget om normale version man kender med kød at det det er den bedste måde at beskrive opskriften på.
Det kan lynhurtigt lave den vegetarisk bolognese med svampe og du kan sagtens tilføje flere grøntsager hvis du har lidt ekstra i køleskabet.
Se også: 15 lækre vegetar opskrifter - aftensmad uden kød
Ingredienser:
400 g champignon
2 løg
3 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
200 g gulerødder
2 ds hakkede tomater
1 ds tomatpure 140 g
3 spsk balsamico
1 bouillonterning
2 tsk timian
2 tsk basilikum
2 tsk paprika
1 spsk sukker
salt og peber
olie til stegning
- Kategori:
- Aftensmad
- Antal personer:
- 4
-
Sådan gør du:
-
Forbered grøntsagerne
1. Champignoner skal renses og skæres i kvarte. Løg og hvidløg skal pilles og skæres i grove stykker.
2. Gulerødder skal skrælles og skæres i grove stykker. Peberfrugten vaskes, renses for indmad og top og skæres i grove stykker.
Steg grøntsagerne
1. Steg alle grøntsagerne i en gryde i lidt olie. Champignonerne må gerne få lidt farve og væsken fordampe.
2. Tilføj de hakkede tomater og tomatpuré og lad det hele koge top grøntsagerne er møre.
3. Blend det hele med en stavblender til en ensartet sovs.
4. Tilføj balsamico, krydderierne og bouillonterning og lad det hele simre i 15 minutter eller længere.
5. Smag til med salt og peber.
Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.