Vegetarisk lasagnette

Vegetarisk lasagnette

Lækker opskrift på vegetarisk lasagnette. Den her vegetar lasagnette minder meget om den lasagnette med kødsovs i og så smager den fantastisk.

Der er mange forskellige måder man kan lave en god vegetarisk lasagnette, med den her opskrift får du en grøntsagsblanding der minder rigtig meget om en normal omgang kødsovs - det er blandingen af grøntsagerne og så at du blender dem før de kommer i fadet der gør det.

Se også: 15 nem aftensmad – nem aftensmad opskrifter

Ingredienser:

400 g champignon

2 løg

3 fed hvidløg

1 rød peberfrugt

250 g gulerødder

2 ds hakkede tomater

1 ds tomatpure 140 g

3 spsk balsamico

1 bouillonterning

2 tsk timian

2 tsk basilikum

2 tsk paprika

1 spsk sukker

250 g pasta

salt og peber

olie til stegning



Bechamelsauce

25 g smør

3 spsk mel

5 dl mælk

1 tsk stødt eller revet muskatnød

Salt og peber


Kategori:
Aftensmad
Antal personer:
4
Sådan gør du:

Godt at vide


Du kan med fordel forvarme ovnen til 200 grader over og undervarme.
Lasagnetten skal have ca. 20 minutter i ovnen.

Forbered grøntsagerne


1. Champignoner skal renses og skæres i kvarte. Løg og hvidløg skal pilles og skæres i grove stykker.

2. Gulerødder skal skrælles og skæres i grove stykker. Peberfrugten vaskes, renses for indmad og top og skæres i grove stykker.

Lav “kødsovsen”


1. Steg alle grøntsagerne i en gryde i lidt olie. Champignonerne må gerne få lidt farve og væsken fordampe.

2. Tilføj de hakkede tomater og tomatpuré og lad det hele koge top grøntsagerne er møre.

3. Blend det hele med en stavblender til en ensartet sovs.

4. Tilføj 250 gram pasta, 2 tsk balsamico, 2 tsk timian, 2 tsk basilikum, 2 tsk paprika 1 spsk sukker og bouillonterning og lad det hele simre ca. 10 minutter.

5. Smag til med salt og peber.

Færdiggør vegetar lasagnette


1. Hæld “kødsovsen” med pastaen over i et ildfast fad og fordel Bechamelsaucen ovenpå.

2. Bag lasagnetten ved 200 grader over og undervarme i 20 minutter - indtil pastaen er mør og lasagnetten er gylden på toppen.


Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.


Tips til vegetarisk lasagnette



  • Der er ikke ost i den her opskrift, men hvis du gerne vil have lidt ost, så drys 100 gram revet ost ovenpå inde du putter den i ovnen.

  • Du kan sagtens putte flere grøntsager i, så hvis du har lidt der skal bruges i køleskabet, så tilføj dem endeligt.