Vegetarisk linsegryde
Lækker vegetarisk linsegryde som er fyldt med smag. De friske grøntsager sammen med røde linser og lidt chili, går rigtig godt sammen.
Her har du en super lækker vegetarisk linsegryde med ris til. Server gerne med friske lime både og chilisauce - nogen gange kan det bare ikke blive stærkt nok.
Det er dog ikke alle der er vild med stærk mad, så du kan også sagtens undlade at tilføje cayennepeber til linsegryden og blot server chili ved siden af.
Se også: 15 lækre vegetar opskrifter - aftensmad uden kød
Ingredienser:
3 dl ris
1 løg
2 fed hvidløg
5 stængler bladselleri
1 peberfrugt
250 g røde linser
2 ds hakkede tomater
7 dl vand
1 grøntsagsbouillonterning
1 tsk spidskommen
1 tsk koriander
1 tsk cayennepeber
1 lime
Salt
Peber
Olie til stegning
- Kategori:
- Aftensmad
- Antal personer:
- 4
-
Sådan gør du:
-
Klargør grøntsagerne
1. Skræl 1 løg og 2 fed hvidløg og hak dem fint.
2. Skyl 5 bladselleri og skær dem i mundrette bidder.
3. Skyl og fjern kerne fra peberfrugten og skær i mundrette bidder.
Lav linsegryde
1. Find i stor gryde og varm lidt olie op og svits løg og hvidløg indtil løgene er bløde og blanke.
2. Tilføj bladselleri og peberfrugt og svits videre i 2-3 minutter.
3. Tilføj 1 tsk spidskommen, 1 tsk cayennepeber, 1 tsk koriander og rør godt rundt i ca. 1 minut.
4. Tilføj 2 dåser hakkede tomater, 7 dl vand, 1 grøntsagsbouillonterning og 250 gram røde linser - lad linsegryden simre i 20-30 minutter - indtil linserne er møre.
5. Mens linsegryde simre og bliver klar, så lav 3 dl ris.
6. Smag linsegryden til med salt, peber og frisk presset limesaft.
Du kan følge opskriftslageret på Facebook hvor der løbende bliver lagt opskrifter op.