Kylling opskrifter

Hvorfor er kylling sundt? Hvilke lækre opskrifter kan man lave med kylling? Og hvor lang tid kan kylling egentlig holde sig?

En af de bedste ting jeg ved er når der står kylling på menuen, det smager simpelthen så godt mens det er sundt.
Kylling er helt sikkert en populær spise fordi man kan lave så mange forskellige og velsmagende retter, mens det er en god og mager kilde til protein mens kylling giver et boost af vitaminer og mineraler.
Man kan lave velsmagende kylling i karry med kokosmælk og friske grøntsager eller smide en hel kylling i ovnen som serveres med sprøde pomfritter og remoulade.
Der er faktisk næsten uendeligt mange lækre opskrifter med kylling og hvis man gerne vil tabe sig en smule, så kylling giver også mulighed for at lave lækker fedtfattig mad.

I bunden kan du finde vores bud på nogle af de bedste kylling opskrifter, som altid efterlader en tom tallerken hjemme ved os.

Hvorfor er kylling så sundt?


Kylling har et højt indhold af protein som er yderst vigtigt for kroppen når der skal opbygges muskler. Hvis man f.eks. Gerne vil spise fedtfattigt, så er kylling vejen for dig, da det er nemt at tilberede enten en hel kylling eller kyllingebryst i ovnen og stadigvæk få et lækkert og mørt stykke kød.
Ikke nok med at kylling er fyldt med dyrebare proteiner, så er kylling også rig på B-vitaminer som styrker dit immunforsvar og forbedrer dit nervesystem.
Ikke nok med at kylling hjælper med at opbygge muskler og styrker dit immunforsvar er kylling og rig på jern som hjælper de røde blodlegemer med at transportere ilt og fosfor som styrker dine tænder og knogler.

Hvor lang tid kan kylling holde sig?


For at undgå madspild, så satte jeg mig for at undersøge hvor lang tid kylling kan holde sig i henholdsvis køleskab og fryser.
Det anbefales af råt fjerkræ, herunder kylling, kan holde sig 2-4 dage i køleskab, mens en kylling i fryseren kan holde sig i 3-9 måneder.
Hvis du har lavet en ret og gerne vil gemme resterne, så kan de holde sig i ca. 4 dage i køleskab.
Der er mange faktorer der spiller ind når det kommer til holdbarhed på madvare, f.eks. hvis man har skåret et stykke kyllingebryst ud med en snavset kniv, så kan det være det kan holde sig kortere tid.
Som du kan læse, så er der et vidt spænd på hvor lang tid kylling kan holde sig samt der er mange andre faktorer der spiller ind, derfor er det vigtigt at man bruger sine øjne og sin lugtesans for at undersøge om kyllingen stadig er frisk.Vores favorit kylling opskrifter