Sådan koger du ris - perfekte ris hver gang

Hvordan koger man ris? Hvor meget ris pr person? Få svar her! Sammen lækre ris retter

Hvordan koger man ris?


At koge ris er faktisk ret nemt, men som så meget andet, så skal man lige lære det.
Når det kommer til at kog ris er det vigtigt at man ved hvilke slags ris man skal koge, da der findes mange forskellige slags ris.
I den her lille vejledning om at koge ris vil lære du at koge følgende ristyper: parboiled ris, brune ris, jasminris og basmatiris.
Du vil lære hvor lang tid risene skal koge samt blandingsforhold mellem ris, vand og salt.

Hvor meget ris pr person


Rigtig godt spørgsmål!
Det kommer rigtig meget an på hvor sulten man er og hvor meget tilbehør der er til, men som tommelfingerregel så siger man 1 dl pr. person
Altså ris pr person er 1 dl og det er ligegyldigt om det er brune ris eller jasmin ris.

Kog parboiled ris


Parboiled ris er det man kalder løs ris og det er fordi de er løse både før kogning og efter. Skyl parboiled ris inden de skal koges.

Blandingsforhold for parboiled ris


4 dl parboiled ris
6 dl vans
10 g salt

Kogetid for parboiled ris


Bring vand i kog.
Kog parboiled risene ved svag varme og under låg i 12 minutter. Tag gryden af varmen og lad risene stå under låg i 10 minutter efter kogning.

Kog brune ris


Brune ris er den type ris der har det højeste indhold kostfibre og bliver derfor også kaldt for fuldkornsris. Grundet det højere indhold af kostfibre skal de også koge lidt længere tid end de andre ris typer.

Blandingsforhold for brune ris


4 dl brune ris
8 dl vand
10 g salt

Kogetid for brune ris


Bring vand i kog.
Kog de brune ris ved svag varme og under låg i 30 minutter Tag gryden af varmen og lad risene stå under låg i 5 minutter efter kogning.

Kog jasminris


Hvis man gerne vil lave klistrede ris, så er det jasminris man skal gå efter.

Blandingsforhold for jasminris


4 dl jasminris
6 dl vand
10 g salt

Kogetid for jasminris


Bring vand i kog.
Kog risene ved svag varme og under låg i 12 minutter. Tag gryden af varmen og lad risene stå under låg i 12 minutter

Kog basmatiris


Basmatiris indeholder en stor mængde stivelse og det anbefales derfor at man skyller risene godt inden kogning. Basmatiris bliver ligesom jasminris klistrede og passer derfor ekstra godt til thai retter.

Blandingsforhold for basmatiris


4 dl jasminris
6 dl vand
10 g salt

Kogetid for basmatiris


Bring vand i kog.
Kog risene ved svag varme og under låg i 12 minutter. Tag gryden af varmen og lad risene stå under låg i 12 minutter Lækre opskrifter med ris

Lækre opskrifter med ris




Karryret med kikærter

Mega lækker og nem vegetar aftensmad med kikærter. Utrolig nem og velsmagende vegetar ret med kikærter og karry.



Boller i karry

Boller i karry er en lækker klassisk dansk opskrift. Ganske enkelt en nem boller i karry opskrift fyldt med smag. Lækker boller i karry alle kan lave!



Karryris med spidskål og kylling

Lækker risret med spidskål og kylling. Super hurtig aftensmad med ris og kylling der smager fantastisk.



Kylling i karry

Kylling i karry opskrift der er fyldt med smag! Utrolig lækker kylling i karry med grøntsager. Leder du efter en sund kylling i karry? Så prøv den her!



Mørbrad a la creme

En fantastisk opskrift på mørbrad a la creme fyldt med smag. Mørbrad a la creme er den perfekte hverdagsret, da den er hurtig og nem at lave.



Paprikagryde med svinemørbrad

En fantastisk paprikagryde med mørbrad, bacon og pølser. En super lækker opskrift på paprikagryde der tilmeld er nemt at lave.