Servings
4
servingsLækker grundopskrift på focaccia med rosmarin. Focaccia er et super lækkert madbrød. Ligetil focaccia opskrift.
Ingredienser
3.25 dl lunkent vand
0.5 dl olivenolie
10 g gær
500 g hvedemel (gerne tipo 00 mel)
10 g salt
Topping
Salt – groft (fx flagesalt/havsalt)
Olivenolie
Rosmarin – friske eller tørret
Beskrivelse
- Godt at vide
- Focaccia brød skal hæve over 2 omgange og i 5 timer i alt.
- Bland Ingredienserne til Focaccia
- Opløs gæren i lunkent vand.
- Bland de øvrige ingredienser i og ælt dejen godt. Dejen skal være elastisk og lidt klistret.
- Læg dejen til hævning i en ren skål smurt med lidt olivenolie med et vådt klæde henover sig i ca. 3 timer.
- Efter første hævning – 3 timer
- Når dejen har hævet beklædes en bradepande (30 x 20) med bagepapir og dejen fordeles i formen, så den fylder det meste.
- Hæld olivenolie over dejen, drys godt med salt og rosmarin. Husk den skal have godt med krydderi for at det smager igennem.
- Brug fingrene til at trykke olien og krydderierne godt ned i dejen.
- Lad dejen hæve yderligere 2 timer
- Efter anden hævning – 2 timer
- Bag focacciaen i ca. 20 min ved 220 grader almindelig ovn indtil focacciaen er gylden på toppen.
- Tag brødet ud og lad det køle af når det er færdigbagt.
- Når brødet er kølet af, tages det ud af formen og serveres enten som helt brød eller skåret i passende stykker.