Focaccia

Focaccia

https://nem-madplan.dk
Servings

4

servings

Lækker grundopskrift på focaccia med rosmarin. Focaccia er et super lækkert madbrød. Ligetil focaccia opskrift. 

Ingredienser

  • 3.25 dl lunkent vand

  • 0.5 dl olivenolie

  • 10 g gær

  • 500 g hvedemel (gerne tipo 00 mel)

  • 10 g salt

  • Topping

  • Salt – groft (fx flagesalt/havsalt)

  • Olivenolie

  • Rosmarin – friske eller tørret

Beskrivelse

  • Godt at vide
  • Focaccia brød skal hæve over 2 omgange og i 5 timer i alt.
  • Bland Ingredienserne til Focaccia
  • Opløs gæren i lunkent vand.
  • Bland de øvrige ingredienser i og ælt dejen godt. Dejen skal være elastisk og lidt klistret.
  • Læg dejen til hævning i en ren skål smurt med lidt olivenolie med et vådt klæde henover sig i ca. 3 timer.
  • Efter første hævning – 3 timer
  • Når dejen har hævet beklædes en bradepande (30 x 20) med bagepapir og dejen fordeles i formen, så den fylder det meste.
  • Hæld olivenolie over dejen, drys godt med salt og rosmarin. Husk den skal have godt med krydderi for at det smager igennem.
  • Brug fingrene til at trykke olien og krydderierne godt ned i dejen.
  • Lad dejen hæve yderligere 2 timer
  • Efter anden hævning – 2 timer
  • Bag focacciaen i ca. 20 min ved 220 grader almindelig ovn indtil focacciaen er gylden på toppen.
  • Tag brødet ud og lad det køle af når det er færdigbagt.
  • Når brødet er kølet af, tages det ud af formen og serveres enten som helt brød eller skåret i passende stykker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *