Kartoffelsalat med creme fraiche
Ingredienser
1 kg kartofler
- Kartoffelsalat dressing med creme fraiche
5 dl creme fraiche
2 spsk mayonnaise
1 spsk sennep
2 spsk eddike
1 nip sukker
1 bundt purløg
Salt
Peber
Beskrivelse
- Skær kartofler i mundrette stykker og kog dem til de er møre. Når kartoflerne er kogte skal vandet hældes fra og kartoflerne skal køle af.
- Rør creme fraiche, mayonnaise, sennep, eddike, sukker, purløg, salt og peber sammen til en dressing – husk at smag til med salt og peber.
- Vend kartoflerne i dressingen.
- Lad gerne kartoffelsalaten trække smag i minimum 15-20 minutter på køl inden servering, men gerne længere – det kan virkelig smages.
- Lige inden servering røres kartoffelsalaten igennem og pyntes med et drys purløg.
Tips til opskriften
- Hvis du har mulighed for det så brug nye kartofler, det smager bedre, da der mere smag i friske/nye kartofler.
Kartoffelsalat med creme fraiche og purløg
Klassisk opskrift på en lækker cremet kartoffelsalat og så smager den så meget bedre end den man kan købe i det lokale supermarked. Kartoffelsalat går både til sammenskudsgilde eller en lækker solrig sommerdag.