Kartoffelpizza er utrolig lækker – kombinationen af kartofler, mascarpone, mozzarella og salt er simpelhen bare så god!
Kartoffelpizzaen er en simpel pizza at lave, der er ikke mange ingredienser, hvilket gør den til en nem og hurtig ret – hvis du har en pizzasten eller pizzastål, så bliver det bare meget bedre.
Ingredienser
- Pizzadej
600 g hvedemel
25 g gær
6 g salt
3 dl lunken vand
30 g olie (2 spsk)
- Pizzafyld
800 g kartofler
200 g frisk mozzarella
Mascarpone
Tørret rosmarin
Salt
Beskrivelse
- Pizzadej
- Hæld 3 dl lunken vand i en skål.
- Rør 25 g gær ud i vandet og rør olien i.
- Tilsæt hvedemelet lidt af gangen og ælt godt sammen, indtil dejen er glat og smidig.
- Lad pizzadejen hæve et lunt sted i 2 timer.
- Lav kartoffelpizzaen
- Tænd ovnen på max varmluft.
- Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
- Klargør 4 bradepander med bagepapir.
- Del pizzadejen i 4 og rul pizzadejen ud tyndt og placer dem på hver deres bradepande og smør med mascarpone. (Rør lidt mælk i mascarponen, det gør den meget nemmere at arbejde med og du kan ikke smage forskel.)
- Fordel kartoffelskiverne på pizzaerne.
- Riv den friske mozzarella og fordel oven på kartoflerne.
- Drys lidt tørret rosmarin ud på kartoffelpizzaen.
- Stil pizzaen i oven i ca 15 minutter, indtil bunden er sprød og toppen er gylden.
- Tag pizzaen ud og drys lidt salt på.
Tips til opskriften
- Hvis du synes det er svært at smørre mascarpone ude på pizzadejen – så fortynd mascarponen med lidt mælk, det gør den nemmere at arbejde med og du kan ikke smage forskel.
- Hvis du ikke har lyst til at bruge mascarpone, så kan du blot bruge olie.