Kødboller i tomatsauce

Kødboller i tomatsauce

Kødboller i tomatsauce

https://nem-madplan.dk

Lækker opskrift på kødboller i tomatsovs. Fantastisk pastaret med kødboller i tomatsovs. Spaghetti med kødboller er en lækker børnevenlig ret.

Ingredienser

  • Kødboller
  • 500 g hakket oksekød

  • 150 g bacon

  • 1 æg

  • 1/2 løg

  • 1 fed hvidløg

  • 2 tsk tørret rosmarin

  • 1 håndfuld basilikumblade

  • 6 g salt

  • 4 g peber

  • Tomatsauce
  • 1/2 løg

  • 2 fed hvidløg

  • 1 håndfuld basilikumblade

  • 2 dåser hakket tomater

  • 2 tsk oregano

  • Salt

  • Peber

  • Tilbehør
  • 350 g spaghetti

Beskrivelse

  • Kødboller
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Find en skål og tilføj hakket oksekød, slå et æg ud i skålen og tilføj 2 tsk rosmarin.
  • Skræl løget og hak det fint. Tilføj halvdelen til skålen og gem resten til tomatsaucen.
  • Skær baconen i mindre tern og tilføj til skålen.
  • Pres 1 fed hvidløg ned i skålen.
  • Tag en håndfuld friske basilikumblade og hak dem groft hvorefter de tilføjes til skålen med kødfarsen.
  • Tilsæt salt og peber og rør det hele godt sammen.
  • Form kødboller med en spiseske og læg kødbollerne i et ildfast fad.
  • Stil det ildfaste fad med kødbollerne i ovnen i ca. 20 min.
  • Tomatsauce
  • Varm olie op i en gryde og svits resten af løget og 2 presset fed hvidløg indtil løgene er klare.
  • Tilsæt 2 dåser hakket tomater, grov hakket basilikumblade og oregano.
  • Lad tomatsaucen små simre og smag til indtil kødbollerne er færdige i ovnen.
  • Kog spaghetti
  • Kog spaghettien efter anvisning på pakken
  • Inden servering
  • Når kødbollerne har fået ca. 20 min i ovnen og tomatsaucen er smagt til, så skal kødbollerne vendes i tomatsaucen.
  • Hvis man har lyst kan man vende spaghettien i tomatsaucen med kødboller inden servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *