Lækker pastasalat med kylling og broccoli – cremet pastasalat til børn og voksne. Pastasalat til aftensmad, frokost eller madpakke.
Ingredienser
- Pastasalat
350 g pasta
400 g kyllingebryst eller inderfilet
1 broccoli
350 g ærter optøet eller friske
0.5 agurk
- Dressing
2 dl creme fraiche
2 fed hvidløg
1 tsk dijon sennep
Salt
Peber
Beskrivelse
- Lav kylling til pastasalaten
- Tænd ovnen på 200 grader over og under varme.
- Skær sener og fedt fra kyllingebrysterne og smør dem med lidt olie og krydr med salt og peber.
- Put kyllingbrysterne i et ildfast fad og bad dem midt i ovnen i ca. 20 minutter.
- Når kyllingebrysterne er færdige, så tages de ud og skæres i mundrette størrelser – stil dem til side og lad kyllingestykkerne køle af.
- Rør dressing til pastasalaten
- Find en skål og rør ingredienserne til dressingen sammen.
- Smag til med salt og peber – dressingen må gerne være kraftig i smagen.
- Lav resten af pastasalaten
- Hæld vand i en gryde og sæt gryden på komfuret og sæt i kog – husk salt.
- Mens vandet varmer op, rengøres broccolien og skæres i mindre buketter.
- Hæld pastaen i det kogene vand og kog pastaen efter anvisning på pakken – de sidste to minutter tilføjes broccolien.
- Skyl og skær agurken i små tern og optø ærterne.
- Til sidst blandes alt i en stor skål og så er pastasalaten klar til servering.
Tips til opskriften
- Du kan også vælge at koge kyllingebrysterne i lidt vand sammen med en bouillonterning – det giver lidt smag til kyllingen.
Hvis du godt kan lige en lækker stegeskorpe på dine kyllingestykker, så skær kyllingebrysterne i mindre stykker og svits dem i lidt olie ved høj varme. - Pastasalaten kan holde i 1-2 dage i køleskab.
Hvis der er rester, så er pastasalat super godt til madpakke – for voksne og børn. - Hvis du gerne vil pifte pastasalaten lidt op, så tilføj med sprød bacon og radiser – det er mums