En lækker svensk pølseret på under 30 min! Klassisk svensk pølseret der går rent hjem ved børnefamilier.
Ingredienser
800 gram kartofler
500 g pølser
1 stort løg (ca. 100 gram hakket)
1.5 dl fløde
4 spsk tomatpure
2 dl mælk
3 tsk paprika
1 bundt purløg
Salt
Peber
Beskrivelse
- Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette størrelser og kog kartoflerne til de er møre.
- Skræl og hak løget og skær pølserne i mundrette størrelser.
- Svits løgene i en gryde indtil de er klare og tilføj pølserne og svits indtil pølserne er gyldne.
- Drys paprika ned i gryden og rør det hele godt sammen.
- Tilføj de øvrige ingredienser: kartofler, fløde, mælk og tomatpurre.
- Lad det hele stå og små simre i ca. 10 minutter.
- Smag til med salt og peber og drys med klippet purløg.
Tips til opskriften
- Svensk pølseret er super børnevenlig, da den er mild i smagen og børn elsker bare pølser og alt der minder om ketchup 🙂
Hvis du vil have smagen lidt sødere, så kan du tilføje lidt ketchup.
Du kan også nemt “skjule” lidt ekstra grøntsager i gryden, hvis det ikke er alle ved bordet der er lige vilde med grøntsager.