Koldhævede boller

Koldhævede boller

Koldhævede boller

Recipe by MrKokCourse: Uncategorized
Servings

10

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

20

minutes
Calorieskcal

Vil du også have friskbagte boller til morgenmad? Så prøv den her utroligt nemme og lækre opskrift på koldhævede boller.

Koldhævede boller er en ideel løsning for dem, der ønsker at bage uden at skulle stå i køkkenet i timevis. Med lidt planlægning kan du nyde lækre, hjemmelavede boller, der vil imponere både familie og gæster.

Prøv denne nemme opskrift på koldhævede boller næste gang du skal til at bage boller – de vil bringe glæde til ethvert måltid!

Ingredienser

  • Hvide boller
  • 10 g gær / 3 g tørgær

  • 3.5 dl koldt vand

  • 6 g salt

  • 450 g hvedemel

  • Grove boller
  • 10 g gær / 3 g tørgær

  • 3.5 dl koldt vand

  • 6 g salt

  • 250 g hvedemel

  • 200 g grahamsmel

Beskrivelse

  • Godt at vide

  • Der kommer ca. 10 boller ud af denne opskrift.
  • Dejen skal stå koldt i mindst 10 timer.
  • Dejen til koldhævede boller

  • æld 3.5 dl koldt vand i en stor stål og opløs gæren heri.
  • æld 6 gram salt og 450 gram hvedemel ned i skålen og rør det hele godt sammen. Brug enten en ske eller røremaskine til at røre dejen sammen og ikke hænderne. Dejen skal være ret klisteret.
  • Tildæk skålen og stil den i køleskabet natten over.
  • Efter hævning på mindst 10 timer

  • Tænd ovnen på max over- og undervarme.
  • Gør en bageplade klar ved at lægge bagepapir på.
  • Brug en spiseske til at forme bollerne med, da dejen er klistret. Dyb evt. skeen i koldt vand mellem hver bolle, så dejen ikke hænger fast.
  • Når ovnen er varm så sættes bagepladen midt i ovnen og der skrues ned på 225 grader.
  • Bollerne skal have ca. 15 minutter. Tjek løbende om bollerne er færdige ved at se om bollerne har fået farve og ved at banke i bunden af bollerne, hvis det lyder hult så er bollerne færdige.

Tips til opskriften

  • Denne opskrift på boller, er helt perfekt hvis man gerne vil have nybagte boller om morgenen, men ikke vil vente på at dejen hæver. Denne dej skal nemlig laves dagen før og stå i køleskabet natten over.
  • Du kan variere meltyperne for at ændre smagen og teksturen. Prøv at tilsætte fuldkornsmel, rugmel eller endda græskarmel for en sundere version.
  • Hold øje med bollerne under bagningen, da bagetiden kan variere afhængigt af ovnen. De skal være gyldne og lyde hule, når du banker let på bunden.
  • Lad bollerne afkøle på en bagerist efter bagning for at bevare den sprøde skorpe.

Serveringstips

https://nem-madplan.dk

Koldhævede boller er perfekte til morgenmad med smør og marmelade eller som tilbehør til supper og salater. De kan også bruges til lækre sandwiches til frokost.

Koldhævede boller

Koldhævede boller er en ideel løsning for dem, der ønsker at bage uden at skulle stå i køkkenet i timevis. Med lidt planlægning kan du nyde lækre, hjemmelavede boller, der vil imponere både familie og gæster. Så tag fat i ingredienserne, og prøv denne nemme metode til at bage boller, der vil bringe glæde til ethvert måltid!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *