Servings
10
servingsPrep time
10
minutesCooking time
20
minutesCalorieskcal
Vil du også have friskbagte boller til morgenmad? Så prøv den her utroligt nemme og lækre opskrift på koldhævede boller.
Ingredienser
- Hvide boller
10 g gær / 3 g tørgær
3.5 dl koldt vand
6 g salt
450 g hvedemel
- Grove boller
10 g gær / 3 g tørgær
3.5 dl koldt vand
6 g salt
250 g hvedemel
200 g grahamsmel
Beskrivelse
Godt at vide
- Der kommer ca. 10 boller ud af denne opskrift.
- Dejen skal stå koldt i mindst 10 timer.
Dejen til koldhævede boller
- æld 3.5 dl koldt vand i en stor stål og opløs gæren heri.
- æld 6 gram salt og 450 gram hvedemel ned i skålen og rør det hele godt sammen. Brug enten en ske eller røremaskine til at røre dejen sammen og ikke hænderne. Dejen skal være ret klisteret.
- Tildæk skålen og stil den i køleskabet natten over.
Efter hævning på mindst 10 timer
- Tænd ovnen på max over- og undervarme.
- Gør en bageplade klar ved at lægge bagepapir på.
- Brug en spiseske til at forme bollerne med, da dejen er klistret. Dyb evt. skeen i koldt vand mellem hver bolle, så dejen ikke hænger fast.
- Når ovnen er varm så sættes bagepladen midt i ovnen og der skrues ned på 225 grader.
- Bollerne skal have ca. 15 minutter. Tjek løbende om bollerne er færdige ved at se om bollerne har fået farve og ved at banke i bunden af bollerne, hvis det lyder hult så er bollerne færdige.
- TIP
- Denne opskrift på boller, er helt perfekt hvis man gerne vil have nybagte boller om morgenen, men ikke vil vente på at dejen hæver. Denne dej skal nemlig laves dagen før og stå i køleskabet natten over.
- Lav en dobbelt potion fredag aften, så kan de lave friskbagte boller både lørdag og søndag.