Æblecrumble

Æblecrumble

Æblecrumble

https://nem-madplan.dk

Æblecrumble er bare så lækkert! Nem æblecrumble som faktisk er nem. Lækker ælecrumble med havregryn som er hurtig at lave.

Æblecrumble er en populær dessert, der typisk består af et lag af bagte æbler, dækket af en blanding af smuldret dej, sukker og smør. 

Denne blanding kaldes crumble-toppingen og er normalt lavet af mel, sukker og smør, som smuldres sammen og drysses over æblerne, før retten bages i ovnen.

Ingredienser

  • Æblecrumble fyld
  • 4-6 madæbler

  • 2 spsk sukker

  • 1 spsk kanel

  • Æblecrumble dej
  • 200 g sukker

  • 100 g havregryn

  • 100 g hvedemel

  • 2 tsk vaniljesukker

  • 2 tsk kanel

  • 175 g smør

Beskrivelse

  • Æblecrumble opskrift
  • ænd oven på 200 grader over og undervarme.
  • Crumble fyld
  • Find en tærteform på ca. 24 cm og smør formen og drys med rasp.
  • Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i tynde skiver. Der skal være ca. 400-500 gram efter udskæring.
  • Fordel æbleskiverne i tærteformen.
  • Bland 2 spsk sukker og 1 spsk kanel og drys over æblerne.
  • Æblecrumble dej
  • Find en skål og bland de tørre ingredienser: 200 g sukker, 100 g havregryn, 100 g hvedemel, 2 tsk vaniljesukker og 2 tsk kanel.
  • Tilføj 175 g blødt smør og bland crumbledejen godt sammen med fingrene, indtil du har en dej der er nem at smuldre.
  • Fordel crumbledejen ud over æblerne i formen.
  • Bages ved 200 grader almindelig ovn i ca. 20 minutter. Æblecrumblen skal være gylden når den er færdig
  • Den er super lækker med vaniljerørt creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum.

Tips til opskriften

  • Prøv at tilføj lidt forskellige bær til din crumble, det smager rigtig godt med lidt hindbær eller blåbær.
  • Æbler med meget syre er bedst, men brug de æbler du har lyst, det kan ikke rigtig gå galt.
  • Du kan sagtens lave din æblecrumble i forvejen og den kan spises både lun og kold.
  • Prøv at riv lidt marcipan i din crumble – det er møj lækkert!
  • Udskift det normale sukker med brun farin – det giver en lækker karamelisering.
  • Det gør ikke den store forskel om du bruger grovvalsede havregryn eller finvalset havregryn, så brug endeligt det du har i skabet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *