Boller i karry er en lækker klassisk dansk opskrift. Ganske enkelt en nem boller i karry opskrift fyldt med smag. Lækker boller i karry alle kan lave!
Her er en nem opskrift på boller i karry, som smager fantastisk. En rigtig børnevenlig aftensmad
Ingredienser
- Kødboller
450-500 g svinekød
1 løg
2 spsk hvedemel
0.5 dl Mælk
0.5 dl fløde
1 Æg
salt
peber
- Karrysovs
40 g smør
1 løg
3 tsk karry
1 tsk spidskommen
4 spsk hvedemel
2 dl fløde
1 dl mælk
3 dl kogevand fra kødboller
- Tilbehør
Ris til 4
Beskrivelse
Boller i karry kødboller
- Farsen til kødbollerne har godt af at stå mindst en halv time i køleskab inden kødbollerne skal tilberedes.
- Hak løget fint eller riv på det et rivejern.
- ør alle ingredienserne til farsen sammen i en skål. Brug gerne en håndmikser, så det bliver blandet godt sammen.
- år farsen er rørt sammen, så tilføjes 6 g salt og 5 g peber hvorefter farsen sættes på køl.
Bollerne formes og tilberedes
- Find en stor gryde og fyld den med vand og bring vandet i kog.
- Dyp en ske i det kogende vand og form farsen til en bolle med en spiseske.
- æg kødbollen i det kogende vand og kog bollerne til de føles stive. Tjek efter ca. 10 minutter om de har fået nok, ved at tage en kødbolle op og skær den over.
- år alle bollerne er kogt, så gemmes der ca. 5 dl af vandet.
Boller i karry karrysovs
- Hak løg fint.
- Smelt smørret i en gryde og svits løgene i ca. 1-2 min., indtil løgene er bløde.
- Skru ned til jævn varme og drys karryen ned i gryden og svits videre i 1 minuts tid, mens der røres rundt.
- Drys herefter melet over og rør til det er helt opsuget i smørret.
- æld 3 dl kogevand fra kødbollerne ned i gryden med karry, men der røres godt rundt.
- Tilsæt fløden og mælken til karrysaucen og smag til med salt og peber.
- Tilføj de kogte kødboller til karrysaucen.
- Kog ris
- Kog ris til 4.
- TIP: Drys lidt peanuts ovenpå boller i karry, det smager fantastisk.