Ingredienser
- Kiksebund
250 g digestive kiks
130 g smør
1 tsk kanel
- Flødeostecreme
3 blade husblas
400 g neutral flødeost f.eks. philadelphia
100 g flormelis
2 tsk revet citron skal
2.5 dl piskefløde
Beskrivelse
- Kiksebund
- Tænd ovnen på 175 grader over- og undervarme
- Læg kiksene i en pose og knus dem til smulder
- Smelt smørret i en gryde ved svag varme
- Rør kiksen sammen med smørret
- Tag en springform (ca. 24 cm) og fordel kiksemassen i bunden
- Bag kiksebunden i ovnen i 10 min og tag den ud og køle af.
- Der skal bruges tre skåle i alt til den næste del.
- Flødeostecreme
- Fyld en skål med koldt vand og læg husblassen ned i vandet, i 10 min
- Bland flødeosten, flormelis og revet citronskal i en skål
- Pisk fløden til en blød flødeskum i den sidste skål
- Læg husblassen ned i en gryde og smelt ved meget svag varme, det må ikke simre eller koge
- Vend 5 spsk flødeskum sammen med husblassen og vend herefter resten af fløden i
- Vend husblas-fløden sammen med flødeostecremen og fordel oven på kiksebunden og stil kagen i køleskabet i ca. 3 timer.
- Pynt med friske jordbær og citronmelisse
- Velbekomme en lækker og nem cheesecake opskrift.