Elsker du også cheesecake og Oreo? Så er det her KAGEN for dig! Cheesecake a la Oreo er nem og super lækker.
Ingredienser
- Kiksebund
2 pakker oreo kiks – jeg gemte ca. 8 kiks til pynt
120 g smør – helst rigtig smør og ikke smørbar
- Flødeostecreme
400 g neutral flødeost – må ikke være light
120 g flormelis
Kornene fra 2 vaniljestænger
½ l piskefløde
2 spsk. citronsaft
1 pakke Oreo kiks
- Pynt
Oreo kiks
Flødeskum
Evt. bær for et friskt indspark
Beskrivelse
- Kiksebund
- Knus kiksene. Kør dem evt. gennem en foodprocessor så de bliver helt fint malet.
- Smelt smørret og bland det med kiksene til en ensartet masse.
- Beklæd en springform (diameter 24 cm) med bagepapir i bunden.
- Fordel massen i bunden og tryk den godt ned i.
- Stil bunden på køl, mens ostecremen laves.
- Flødeostecreme
- Pisk flødeost, vanilje, flormelis og citronsaft i en skål.
- Pisk flødeskum til blødt skum i en anden skål.
- Hak Oreo kiksene groft
- Vend forsigtigt flødeskummet i ostecremen.
- Vend derefter de hakkede Oreo kiks i.
- Tag formen ud af køleskabet og beklæd kanten med kageplast.
- Fordel flødeostecremen ud på kiksebunden.
- Bank forsigtigt formen mod bordpladen. Det hjælper toppen med at jævne sig samt fjerne luftbobler der evt. er opstået.
- Stil kagen på køl i nogle timer eller gerne natten over – den kan også sættes i fryseren, hvis det foretrækkes.
- Inden servering
- Befri kagen fra springform og kageplast.
- Kagen placeres på et kagefad – hvis kagen har været på frys, lad den da tø op i køleskabet i ca. to timer.
- Pyntes efter ønske.
- Fx med hele Oreo kiks, flødeskum, bær eller knuste Oreo kiks.