Cheesecake a la Oreo

Cheesecake a la Oreo

Elsker du også cheesecake og Oreo? Så er det her KAGEN for dig! Cheesecake a la Oreo er nem og super lækker.

Ingredients

  • Kiksebund
  • 2 pakker oreo kiks – jeg gemte ca. 8 kiks til pynt

  • 120 g smør – helst rigtig smør og ikke smørbar

  • Flødeostecreme
  • 400 g neutral flødeost – må ikke være light

  • 120 g flormelis

  • Kornene fra 2 vaniljestænger

  • ½ l piskefløde

  • 2 spsk. citronsaft

  • 1 pakke Oreo kiks

  • Pynt
  • Oreo kiks

  • Flødeskum

  • Evt. bær for et friskt indspark

Directions

  • Kiksebund
  • Knus kiksene. Kør dem evt. gennem en foodprocessor så de bliver helt fint malet.
  • Smelt smørret og bland det med kiksene til en ensartet masse.
  • Beklæd en springform (diameter 24 cm) med bagepapir i bunden.
  • Fordel massen i bunden og tryk den godt ned i.
  • Stil bunden på køl, mens ostecremen laves.
  • Flødeostecreme
  • Pisk flødeost, vanilje, flormelis og citronsaft i en skål.
  • Pisk flødeskum til blødt skum i en anden skål.
  • Hak Oreo kiksene groft
  • Vend forsigtigt flødeskummet i ostecremen.
  • Vend derefter de hakkede Oreo kiks i.
  • Tag formen ud af køleskabet og beklæd kanten med kageplast.
  • Fordel flødeostecremen ud på kiksebunden.
  • Bank forsigtigt formen mod bordpladen. Det hjælper toppen med at jævne sig samt fjerne luftbobler der evt. er opstået.
  • Stil kagen på køl i nogle timer eller gerne natten over – den kan også sættes i fryseren, hvis det foretrækkes.
  • Inden servering
  • Befri kagen fra springform og kageplast.
  • Kagen placeres på et kagefad – hvis kagen har været på frys, lad den da tø op i køleskabet i ca. to timer.
  • Pyntes efter ønske.
  • Fx med hele Oreo kiks, flødeskum, bær eller knuste Oreo kiks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *