Cowboygryde
Cowboygryde en lækker gryderet, fyldt med grønt og masser af smag. Rigtig lækker gryderet med pølser og kartofler. Lækker gryderet, der passer til familien – kan også nemt laves over bål.
Ingredienser
500 g kartofler
2 løg
1 stk broccoli
200 g bacon i tern
250 g pølser
4 tsk paprika
2 dåser hakkede tomat
1 dåse baked beans i tomatsovs
2 dl vand
1 dåse majs
Beskrivelse
- Klargør grøntsager
- Kartoflerne skrælles og skæres i tern.
- Løg skrælles og skæres fint.
- Broccoli skylles og skæres i mundrette bider.
- Pølserne skæres i mundrette bider.
- Lav cowboygryden
- Find en gryde og varm olien op.
- Svits kartoflerne et par minutter.
- Tilføj løg og bacon – svits til bacon er sprød.
- Tilføj broccoli og pølser – svits yderligere et par minutter.
- Tilføj 4 tsk paprika og svits mens der røres godt rundt.
- Tilføj 2 dåser hakkede tomat, 1 dåse baked beans inklusiv sovs og 2dl vand.
- Lad gryderetten koge op og lad gryderetten simre i 20 min.
- Tilføj majs de sidste par minutter.
- Smag til med salt og peber.
Tips til opskriften
- Vegetarisk version: Erstat bacon og pølser med flere bønner eller linser. Du kan også tilsætte sojakød eller hakkede svampe for en mere kødagtig konsistens.
- Ekstra grøntsager: Tilsæt zucchini, majs, eller ærter for at få flere grøntsager ind i retten.
- Spicy twist: Hvis du kan lide det stærkt, så tilsæt frisk chili eller et par dråber tabasco.
Cowboygryde som den er
Den her cowboygryde er fyldt med lækre råvare som kartofler, broccoli og pølser, derfor kan du sagtens servere gryderetten som den er.
Hvis du gerne vil have lidt ekstra grønt til eller i er lidt ekstra sultne, så lav en nem salat til.
Cowboygryde kan serveres på mange måder. Traditionelt set serveres den med en skive groft brød til at suge den lækre sovs op, men du kan også prøve den med ris, pasta eller endda kartoffelmos for en mere fyldig version. Pynt gerne med friskhakket persille eller koriander for et friskt pift.
Gryderet med kartofler og pølser
Mega lækker gryderet, der er lige til og er super børne venlig, da største delen af gryden består af møre kartofler og pølser (med lidt bacon i) og må man sige er noget børn normalt elsker.
Lav cowboygryde som en rigtig cowboy
Det hedder ikke en cowboygryde for inden ting. Opskriften er ideal til at lave over bål.
Børnevenlig gryderet + børn elsker mad over bål = den her cowboygryde – husk hatten og stjernen.
Lav cowboygryden HOT
Hvis børnene ikke skal spise med og du får besøg af nogle rigtige cowboys, så fyr lidt chili i og erstat baked beans med kidneybønner i chilisovs – så ser du hurtigt hvem den hårdeste cowboy er.
ddd