Hakket oksekød med spidskål og ris
Lækker gryderet med hakket oksekød, spidskål og ris. Rigtig nem gryderet der stort set passer sig selv – hele retten laves i en gryde. Den her gryderet er helt perfekt til den travle hverdag, da det ikke tager særlig lang tid at lave – samt den er dejligt smagfuld.
Hvis du er vild med gryde retter, så skal du bestemt kaste dig ud at lave denne opskrift.
Ingredienser
1 løg
2 fed hvidløg
500 g hakket oksekød
1 spidskål
2 ds hakkede tomater
2 dl ris
2 dl vand
1 oksebouillonterning
Salt
Peber
Beskrivelse
- Klargør grøntsagerne
- Skræl løget og fed hvidløgene. Hak løget i tern og pres hvidløget.
- Skyl spidskålet og skær det i tynde skiver.
- Lav gryderetten
- Varm lidt olie op i en gryde og svits løgene og hvidløgene.
- Når løgene er bløde, så tilføjes hakket oksekød og det steges videre ind til det er brunt af.
- Tilføj spidskålen og steg det hele ca. 2 minutter.
- Tilføj 2 dåser hakkede tomat, 2 dl vand, 2 dl ris og 1 oksebouillonterning.
- Lad gryderetten simre ved middel varme i 20-25 minutter – indtil risene er færdige.
- Smag til med salt og peber.
Tips til opskriften
- Den her gryderet med spidskål og hakket oksekød, kan du sagtens tilføje lidt chili til. Faktisk er en lækker variation at tilføje 2 tsk tørret chili sammen med løgene – det giver et lille kick. Serverer med creme fraiche.
- Hvis der ikke er helt nok til at gøre jer mætte – så serverer med flute eller tilføj flere grøntsager, f.eks. gulerødder passer godt i.
- Vælg gerne hakket oksekød med en højere fedtprocent (f.eks. 15-20%) for en mere saftig og smagfuld ret. Magert kød kan blive tørt, så lidt fedt kan gøre en stor forskel.
- Hvis du ønsker en variation, kan du bruge hakket kylling, svinekød eller kalkun i stedet for oksekød.
Gryderet med spidskål og hakket oksekød
Det er super nemt at lave den her gryderet med spidskål og oksekød, da den stort set passer sig selv. Den er perfekt til en travl dag – retten tager ikke lang tid at lave og efterlader heller ikke en særlig stor opskrift, da der stort set kun skal bruges: 1 kniv, 1 skærebræt og 1 gryde
Hvis du skulle have rester, så kan retten nemt fryses ned eller bruges til frokost dagen efter.
Hvis du skal have rester af opskriften en dag, så kan du nemt tilføje flere grøntsager eller ris – bare gør som i opskriften mht. ris.
Hakket oksekød med spidskål og ris
Hakket oksekød med spidskål og ris er en skøn ret, der kombinerer sundhed og smag på en enkel måde. Den er perfekt til travle hverdage, hvor du ønsker at lave en hurtig, men velsmagende middag. Med sin alsidighed kan du tilpasse retten efter din smag og de ingredienser, du har ved hånden.
Så tag fat i din ynglings gryde, og prøv denne lækre opskrift, der helt sikkert vil glæde hele familien!