Gullash med grøntsagsmos

Gullash med grøntsagsmos

Gullash med grøntsagsmos

https://nem-madplan.dk

Gullash er en klassisk ret, der stammer fra Ungarn, og som er elsket i mange danske hjem. Den kombinerer mørt kød med en rig og smagfuld sauce, fyldt med løg, hvidløg, tomater og paprika.

Traditionelt serveres gullash med kartoffelmos eller ris, men i denne opskrift vil vi bringe et sundere twist ved at servere det med en lækker grøntsagsmos. Dette giver både ekstra næring og smag til retten.

Ingredienser

  • Gullash
  • 2 spsk olie

  • 400-500 g oksekød i tern

  • 3 løg

  • 2 fed hvidløg

  • 3 spsk paprika

  • 1 spsk spidskommen

  • 140 g tomatpure (1 lille dåse)

  • 1 tsk chili eller cayennepeber

  • 300 g gulerødder

  • 1 rød peberfrugt

  • 5 dl vand

  • 1 okse eller grøntsagsbouillonterning

  • Salt

  • Peber

  • Grøntsagsmos
  • 1 kg kartofler

  • 1 (450-500g) broccoli

  • ½ dl mælk

  • 15-20 g smør

  • Salt

  • Peber

Beskrivelse

  • Gullash
  • Klargør løg og hvidløg ved at pille og hakke dem fint.
  • Varm olien op i en gryde og svits oksekødet til det er brunt.
  • Tilsæt løg og hvidløg og svits videre indtil løgene er bløde.
  • Tilføj paprika, spidskommen og chili og svits det hele sammen i ca. 1 min.
  • Tilsæt: vand, bouillonterning, peberfrugt, gulerødder og tomatpure og lad gullash, stå og simre mens grøntsagsmosen laves.
  • Grøntsagsmos
  • Skræl kartoflerne og rens broccolien og skær det hele i grove tern.
  • Kog kartoflerne og broccolien indtil det hele er mørt, ca. 25-30 min.
  • Når kartoflerne og broccolien er møre, så skal det moses.
  • Tilføj smør og mælk og smag til med salt og peber.

Tips til opskriften

  • En af hemmelighederne bag en lækker gullash er tiden. Lad kødet simre langsomt og længe i gryden. Dette giver kødet tid til at blive utroligt mørt og til at absorbere alle de dejlige smagsstoffer fra saucen. Hvis du har tid, så lad gullashen simre i mindst 2 timer. Har du en slow cooker, kan du også bruge den til at tilberede retten over flere timer på lav varme.
  • Kvaliteten af bouillonen kan gøre en stor forskel i din gullash. Hvis det er muligt, så brug hjemmelavet oksebouillon. Den rige og komplekse smag fra en hjemmelavet bouillon vil løfte retten til nye højder. Hvis du ikke har tid til at lave bouillon fra bunden, så vælg en god kvalitet købt bouillon uden for mange tilsætningsstoffer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *