Lækker jordskokkesuppe, lige her! Meget nem jordskokkesuppe opskrift fyldt med smag. Jordskokkesuppe med rugbrødscroutoner er super lækkert og passer perfekt ind på en kølig efterårs dag.
Ingredienser
- Jordskokkesuppe
400 g jordskokker
200 g kartofler
1 løg
2 fed hvidløg
1 liter vand
1 grøntsagsbouillon
2.5 dl fløde
Salt
Peber
- Rugbrødscroutoner
250 g rugbrød
2 spsk olie (12 g)
Salt
Peber
Beskrivelse
- Jordskokkesuppe opskrift
- Skræl jordskokkerne og kartoflerne og skær dem i grove tern.
- Skræl løget og fed hvidløg og skær dem i grove tern.
- Find en stor gryde og tilføj lidt olie og varm op.
- Svits kort løgene og hvidløg til løgene er blevet klare og bløde.
- Hæld 1 liter vand, jordskokker, kartoflerne og 1 grøntsagsbouillon og lad suppen koge i 10-15 minutter – eller indtil jordskokkerne og kartoflerne er møre.
- Blend suppen og tilføj fløde og smag til med salt og peber
- Rugbrødscroutoner
- Tænd oven på 200 grader over og under varme.
- Skær rugbrøddet ud i små tern.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og kom rugbrødsternene på og vend dem i olie og krydre med salt og peber.
- Kom bagepladen ind midt i ovnen i 8-10 minutter, til de er gyldne.
Tips til opskriften
- Hvis du ikke har lyst til rugbrødscroutoner eller gider lave dem – så køb 200-300 gram bacon og steg dem sprødt. Det er dælme også lækkert!
- Lav gerne et flute eller ciabattabrød til – med kryddersmør, det er perfekt til.
- Hvis du har lavet for meget jordskokkesuppe, så kan du sagtens fryse resten ned til en anden dag.