Hel kylling i ovn

Hel kylling i ovn

Hel kylling i ovn

https://nem-madplan.dk

Kylling i ovn også kaldt lørdagskylling, smager fantastisk især med sprødt skind og brun sovs til. Det er heldigvis rigtig nemt at lave en lækker og saftig kylling i ovn. Den er opskrift er lige til og sikre at du får en lækker og saftig kylling HVER GANG!

Ingredienser

  • Hel kylling i ovn
  • 1 hel kylling (ca. 1.3 kg)

  • Olie

  • Salt

  • Peber

  • Brun sovs
  • 1 løg

  • 2 gulerødder

  • 2 laurbærblade

  • 10 peberkorn

  • 1 spsk ribsgelé

  • Mad kulør

  • 2.5 dl fløde

  • Salt

  • Peber

Beskrivelse

  • Hel kylling i ovn
  • Tænd ovnen på 200 grader over- og under varme.
  • Vask kyllingen grundigt og tør efterfølgende.
  • Skær vingespidserne af samt overskydende fedt ved halsen, og læg til side.
  • Smør kyllingen godt ind i olie og gnid med rigeligt salt og lidt peber.
  • Sæt kyllingen midt i ovnen i 1 time og 10 minutter.
  • Når kyllingen er færdig har den godt af at hvile sig inden den skæres ud.
  • Brun sovs
  • Hæld 1/2 liter vand i en gryde.
  • Skræl og skær løg og gulerødder groft og læg ned i gryden.
  • Tilsæt laurbærblade og 10 peber korn.
  • Lad det hele koge i 1 time.
  • Tilsæt fløden og brun sovsen med kulør.
  • Smag til med rigeligt af salt og peber samt ribsgelé.

Tips til opskriften

  • Hvis du har kylling i overskud, så gem det og lave tarteletter – kyllingekød fra en hel kylling er bestemt det bedste i tarteletter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *