Kylling i ovn også kaldt lørdagskylling, smager fantastisk især med sprødt skind og brun sovs til. Det er heldigvis rigtig nemt at lave en lækker og saftig kylling i ovn. Den er opskrift er lige til og sikre at du får en lækker og saftig kylling HVER GANG!
Ingredienser
- Hel kylling i ovn
1 hel kylling (ca. 1.3 kg)
Olie
Salt
Peber
- Brun sovs
1 løg
2 gulerødder
2 laurbærblade
10 peberkorn
1 spsk ribsgelé
Mad kulør
2.5 dl fløde
Salt
Peber
Beskrivelse
- Hel kylling i ovn
- Tænd ovnen på 200 grader over- og under varme.
- Vask kyllingen grundigt og tør efterfølgende.
- Skær vingespidserne af samt overskydende fedt ved halsen, og læg til side.
- Smør kyllingen godt ind i olie og gnid med rigeligt salt og lidt peber.
- Sæt kyllingen midt i ovnen i 1 time og 10 minutter.
- Når kyllingen er færdig har den godt af at hvile sig inden den skæres ud.
- Brun sovs
- Hæld 1/2 liter vand i en gryde.
- Skræl og skær løg og gulerødder groft og læg ned i gryden.
- Tilsæt laurbærblade og 10 peber korn.
- Lad det hele koge i 1 time.
- Tilsæt fløden og brun sovsen med kulør.
- Smag til med rigeligt af salt og peber samt ribsgelé.
Tips til opskriften
- Hvis du har kylling i overskud, så gem det og lave tarteletter – kyllingekød fra en hel kylling er bestemt det bedste i tarteletter.