Kanelsnegle

Kanelsnegle i fad

Måske de bedste kanelsnegle i verden! Perfekte kanelsnagle uden æg, der smager godt hver gang! Kanelsnegle i fad er bare mega NEMT og klart noget der burde blevet lavet oftere end det gør.

Ingredienser

  • Kanelsnegle dej
  • 50 g gær

  • 5 dl mælk

  • 120 g smør

  • 50 g sukker

  • 700 g hvedemel

  • 6 g salt

  • Dej efter hævning
  • 200-300 g hvedemel

  • Kanelsnegle fyld
  • 150 g blødt smør

  • 120 g brun farin

  • 2 spsk kanel

  • Glasur

  • 160 g flormelis

  • 2 spsk mælk

  • 1 tsk vanilje ekstrakt

Beskrivelse
Der kommer ca. 12-14 store kanelsnegle ud af opskriften.
Hævning: 1 time og 30 min over to omgange.

  • Rør dejen sammen
  • Find en lille gryde og varm mælken op til den er lun og smelt smørret heri.
  • Smuldr 50 gram gær ned i en stor skål og hæld den lune mælke-smør blanding ned i skålen og opløs gæren ved at røre rundt.
  • Hæld 50 gram sukker, 700 gram hvedemel og 6 gram salt ned i skålen og rør dejen godt sammen med en grydeske eller på en røremaskine.
  • Dæk skålen til og sæt dejen til hævning i 1 time.
  • Efter hævning 1
  • Når dejen har hævet 1 time, så skal den vendes ud på et bord der er drysset godt med mel.
  • Ælt dejen godt mens der tilføjes mere mel, ca. 200-300 gram hvedemel. Dejen skal være klæbrig, men stadig slippe hænderne.
  • Når der er æltet mere hvedemel i dejen, så skal bordet drysses godt med mel og, så skal dejen rulles ud så den er ca. 1-1.5 cm tyk
  • Smør dejen med blødt smør, som du ville smøre et stykke brød.
  • Bland 120 gram brun farin med 2 spsk kanel og drys det jævnt ud på dejen.
  • Rul dejen til en stor pølse.
  • Skær dejen i skiver på ca. 3-4 cm.
  • Smør et eller flere ildfaste fade med smør og placer kanelsneglene heri, tæt på hinanden.
  • Stil kanelsneglene til at hæve i 30 min og tænd ovnen på 180 grader over og undervarme.
  • Efter hævning 2
  • Når kanelsneglene har hævet i 30 minutter, så sættes de ind i ovnen i ca. 25 min, indtil de er gyldne.
  • Mens kanelsneglene er i ovnen så laves der glasur ved at blande: 160 gram flormelis, 3 spsk mælk og 1 tsk vanilje ekstrakt.
  • Når kanelsneglene er færdige i ovnen, så tages de ud og der pyntes med glasur.

Ikke for varm mælk

https://nem-madplan.dk

Hvis mælken er for varm så kan dejen ikke hæve, så pas på med at varme mælken for meget op.
Mælken skal være lunken og hvis du er usikker, så hold hellere mælken til den kolde side fremfor den varme.

Kan du fryse kanelsneglene?

Ja, det kan du bestemt. Du kan fryse dem både før og efter du har bagt dem.
Hvis du fryser dem efter de er bagt, så frys dem gerne mens de er lidt lune – de bliver bare bedre.
Hvis du fryser dem inden du bager dem, så tag dem op 1 time og 30 minutter og sæt dem på en bageplade, inden du bager dem. Og så følger du ellers bare opskriften mht. bagning.

Hvilken mælk er bedst til den her kanelsnegle opskrift

I den her kanelsnegle opskrift anbefales det at bruge sødmælk fordi den høje fedtprocent gør kanelsneglene rigtig fugtige og super lækre.
Men du kan bruge præcis den mælk du har stående i dit køleskab, med sødmælk får du bare en lidt mere rig kanelsnegl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *