Rigtig lækker opskrift på lasagnette med bechamelsauce. Lasagnette er i bund og grund pasta med kødsovs i ovn – og det er så lækkert!
Lasagnette minder rigtig meget om lasagne, bare med pasta i stedet for lasagneplader – og det er møj lækkert!
Hjemmelavet lasagnette med bechamelsauce er ofte ligeså stort et hit ved børnefamilier, som en god omgang lasagne eller pasta med kødsovs. Du får nemlig det bedste fra begge verdener: nemlig nem aftensmad og pasta med kødsovs i ovn.
Du har muligvis smagt Knorr Lasagnette et par gange, men hjemmelavet lasagnette er bare bedre og helt sikkert mere sund.
Ingredienser
2 spsk olie
500 g hakket oksekød
1 løg
1 fed hvidløg
250 g gulerødder
1 dåse hakkede tomater
100 g tomatpure
1 spsk oregano
1 spsk timian
1 oksekød boullion terning
250 g pasta
Salt og peber
- Bechamelsauce
25 g smør
3 spsk mel
5 dl mælk
1 tsk stødt eller revet muskatnød
Salt og peber
Beskrivelse
Tænd ovnen på 200 grader over og undervarme.
- Kødsovs til lasagnette
- Skræl løg og hvidløg og hak dem fint
- Skræl og riv gulerødderne på et rivejern.
- Find en stor gryde og varm lidt olie op. Tilføj herefter løg og hvidløg og svits indtil løgene er bløde og klare.
- Tilsæt hakket oksekød og svits videre indtil kødet er brunt.
- Tilsæt resten af ingredienserne: gulerødder, hakket tomater, tomatpure, oregano, timian og bouillonterning.
- Tilføj 250 gram pasta og smag til med salt og peber og lad kødsovsen stå at småsimre indtil bechamelsaucen er lavet.
- Bechamelsauce
- Smelt smør i en gryde.
- Rør melet ud i gryden sammen med smørret og rør godt rundt indtil det har samlet sig til en smørbolle.
- Tilsæt mælken lidt af gangen mens der røres godt rundt i gryden.
- Tilsæt muskatnød, salt og peber og lad bechamelsaucen simre i et par minutter.
- Færdiggør lasagnette
- Hæld kødsovs med pastaen over i et ildfast fad og fordel Bechamelsaucen ovenpå.
- Bag lasagnetten ved 200 grader over og undervarme i 25-30 minutter – indtil pastaen er mør og lasagnetten er gylden på toppen.