Mexicansk lasagne fyldt med smag! Lækkert og stærkt alternativ til den traditionelle lasagne. Lækker lasagne med chili og bønner.
Ingredienser
Olie til stegning
2 løg
3 fed hvidløg
500 g hakket oksekød
1 squash
150 g gulerødder
1 peberfrugt
1 chili
2 dåser hakket tomater
140 g tomatpure
2 dl vand
1 grøntsagsbouillonterning
1 dåse kidneybønner i chili lage
2 tsk spidskommen
2 tsk oregano
2 tsk paprika
1 tsk stødt chili
Salt
Peber
Lasagneplader
Beskrivelse
- Kødsovs til mexicansk lasagne
- Tænd ovnen på 200 grader over- og undervarme.
- Hak løg og hvidløg fint og stil til side.
- Skyl og riv squashen og gulerødderne og stil til side.
- Skyld og fjern kerne fra peberfrugten og chilien.
- Find en stor gryde og varm lidt olie op og svits løg og hvidløg i ca. 1 min.
- Tilføj oksekødet og rør godt rundt indtil kødet at fået farve.
- Tilsæt 2 dåser hakket tomater, 2 dl vand, gulerødderne, squashen, peberfrugten og chilien.
- Krydre med 2 tsk spidskommen, 2 tsk oregano, 2 tsk paprika, 2 tsk stødt chili, salt og peber og lad kødsovsen stå og simre i ca. 15 min.
- Smag til med salt og peber – plus ekstra chili hvis kødsovsen ikke er stærk nok.
- Saml mexicansk lasagne
- Saml lasagnen i et ildfast fad ved skiftevis at lave et lag af kødsovs og lasagneplader.
- Stil lasagnen midt i oven og bag den i 25 min.
Tips til opskriften
- Drys lidt cheddar ost på den mexicanske lasagnen, det smager super!
- Hvis du er kommet til at lave den list for stærk, så lav et flute til – brød fjerne den stærke smag og hvem er ikke vild med et flute med smør.