Nakkefilet i sous vide

Nakkefilet i sous vide

Nakkefilet i sous vide

Utrolig mør og lækker nakkefilet lavet i sous vide. Vil du have en mør nakkefilet? Så lav den i sous vide, nakkefileten bliver mør HVER GANG!

Ingredienser

  • 1 nakkefilet ca. 1.5 kg

  • 75 g paprika

  • 75 g brun farin

  • 6 g sukker

  • 2 g peber

  • 3 g løgpulver

  • 3 g hvidløgspulver

Beskrivelse

  • Klargør nakkefileten
  • Start med at bland alle krydderierne og brun farin til en dry rub.
  • Brug hænderne til at massere nakkefileten med ca. 2/3 af dry rub blandingen.
  • Vakuumpak nakkefileten – lad den evt. trække natten over.
  • æt sous vide gryden i gang – på 70 grader og 10 timer.
  • Du kan med fordel dække gryden til med plastfolie for at undgå at for meget vand fordamper.
  • Put nakkefileten i gryden og lad den tilberede sig selv.
  • Efter 10 timer ved 70 grader
  • Efter 10 timer tages nakkefileten op og vakuumposen fjernes.
  • Dup kødet tørt og giv det lidt ekstra krydderi ved at drysse resten af dry rub blandingen ud over den.
  • Sæt en pande over og giv nakkefileten lidt stege skorp ved at stege den af på alle sider.
  • Lad kødet hvile – gerne en halv time.
  • 10. Skær nakkefileten ud i skiver og server.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *