Nakkefilet i sous vide
Utrolig mør og lækker nakkefilet lavet i sous vide. Vil du have en mør nakkefilet? Så lav den i sous vide, nakkefileten bliver mør HVER GANG!
Ingredienser
1 nakkefilet ca. 1.5 kg
75 g paprika
75 g brun farin
6 g sukker
2 g peber
3 g løgpulver
3 g hvidløgspulver
Beskrivelse
- Klargør nakkefileten
- Start med at bland alle krydderierne og brun farin til en dry rub.
- Brug hænderne til at massere nakkefileten med ca. 2/3 af dry rub blandingen.
- Vakuumpak nakkefileten – lad den evt. trække natten over.
- æt sous vide gryden i gang – på 70 grader og 10 timer.
- Du kan med fordel dække gryden til med plastfolie for at undgå at for meget vand fordamper.
- Put nakkefileten i gryden og lad den tilberede sig selv.
- Efter 10 timer ved 70 grader
- Efter 10 timer tages nakkefileten op og vakuumposen fjernes.
- Dup kødet tørt og giv det lidt ekstra krydderi ved at drysse resten af dry rub blandingen ud over den.
- Sæt en pande over og giv nakkefileten lidt stege skorp ved at stege den af på alle sider.
- Lad kødet hvile – gerne en halv time.
- 10. Skær nakkefileten ud i skiver og server.