En rigtig lækker og nem opskrift på paprikagryde med kylling og bacon. Måske den bedste paprikagryde med kylling der tilmeld er nem at lave.
Her har du en nem og utrolig lækker opskrift på paprikagryde med kylling, som ofte er en favorit for både børn og voksne.
Ofte så server man ris en en god omkring paprikagryde, men du kan sagtens skifte risene ud med kartoffelmos – eller hvis du vil spare lidt på kalorierne, så lav blomkålsris.
Ingredienser
Ris til fire
150 g gulerødder
1 løg
200 g bacontern
400-500 g kyllingebryst
2.5 dl fløde
1 dåse hakket tomater
4 spsk sød paprika
1 spsk tomatpure
Salt
Peber
Beskrivelse
- Kog ris til 4, så man ikke glemmer det.
- Hak løg, hvidløg og skær gulerødder i skiver.
- Skær kyllingen i strimler.
- Svits bacon i en gryde og når de er sprøde, skal der tilføjes løg og hvidløg. Steg videre indtil løgene er bløde og klare.
- Tilsæt kyllingen og steg indtil kyllingen er gylden.
- Drys paprika ned i gryden og bland det godt sammen.
- Tilsæt 1 dåse hakkede tomater, 2.5 dl fløde, 1 spsk tomatpure, 150 g gulerødder i skiver og lad paprikagryden med kylling simre i 15-20 minutter. Jævn evt. sovsen hvis man ønsker den tykkere.
Tips til opskriften
- Den her opskrift på paprikagryde med kyllinge er ret klassisk og bliver serveret med ris, men du kan sagtens erstatte ris med noget andet som f.eks. pasta, blomkåls ris eller kartoffelmos.
- Hvis du gerne vil spare lidt på kalorierne, så kan du bruge en fløde med lav fedt procent, erstatte ris med grøntsager og erstatte bacon med parmaskine. Parmaskinken er noget mindre fedt, men har stadigvæk en lækker røget smag.
- Husk at smag paprikagryden til med salt og peber inden du serverer gryderetten – der er ikke noget mere træls end at spise smagløst mad.
Og server med lidt frisk hakket rødpeber til.