Super lækre pizzasnegle med pepperoni. Luftige pizzasnegle med pepperoni og ost – de bedste pizzasnegle med pepperoni du selv laver.
Ingredienser
- Dej
25 g gær
500 g hvedemel
3 dl mælk
1 tsk salt
1 tsk sukker
30 g olie
- Fyld
1 dåse hakkede tomater
1 dl olivenolie
1 tsk tørret basilikum
1 tsk tørret timian
1 tsk salt
1 spsk tomatpuré
1 fed hvidløg
200 g pepperoni
200 g ost
Oregano
1 æg
Beskrivelse
- Godt at vide
- Dejen til de her pizzasnegle skal hæve i 2 timer, men du kan godt nøjs med 1 time – pizzasneglene bliver bare ikke så luftige som ved 2 timer hævning.
- Ud af opskriften vil du få ca. 20 pizzasnegle med pepperoni og ost.
- Pizzasnegle dej
- Varm mælken op i en gryde til den er lunken, lillefingervarmt. (ikke for varm, for så dør gæren).
- Rør gæren ud i den lunkne mælk.
- Hæld mælke og gær blandningen over i en skål og tilføj 1 tsk salt, 1 tsk sukker og 30 gram olie – rør det godt sammen.
- Tilføj stille og roligt hvedemelet og ælt dejen godt sammen indtil dejen er glat og smidig.
- Stil dejen til at hæve i 2 timer.
- Pizzasnegle sauce
- Skræl fed hvidløg og pres det eller hak det fint.
- Hæld alle ingredienserne i en gryde og lad det hele simre i ca. 5 min mens der røres godt rundt.
- Blend med en stavblender og smag til med salt.
- Lav pizzasneglene med pepperoni
- Tænd ovnen på 200 grader over og undervarme og klargør en bageplade med bagepapir.
- Drys lidt mel ud på et bord og vend dejen ud af skålen.
- Rul dejen ud til 1 stor firkant på ca. 0.5 cm tykkelse.
- Smør pizzasnegle saucen ud på firkanten og drys med oregano, pepperoni og ost.
- Rul dejen til 1 stor pølse og skær pizzasnegle på ca. 2 cm i tykkelse.
- Læg pizzasneglene på bagepladen og pensel dem med et sammenpisket æg.
- Bag pizzasneglene midt i ovnen i 15-20 minutter.
Tips til opskriften
- Hvis du bager lidt flere pizzasnegle end du kan spise, så kan du sagtens fryse dem.
Tag dem blot op af fryseren dagen inden du skal spise dem eller frys dem inden du har bagt dem smid dem ind i en kold ovn og sæt den til 200 grader over og under varme – tag dem ud når de er varme og osten er gylden. - Pizzasneglene skal opbevares i en lufttæt beholder som f.eks. en bøtte med lufttæt låg eller i en post. Pizzasneglene kan normalt holde sig i 2-3 dage i køleskabet.
Pizzasneglene smager helt sikkert bedst når de er friskbagte. - Hvis du vil gøre det ekstra nemt for dig selv, så kan du altid købe en færdiglavet pizzasauce og færdig pizzadej – nemmere bliver det ikke og det smager også ganske fint.
d