Super lækre pizzasnegle med skinke. Luftige pizzasnegle med skinke og ost – med en lækker hjemmelavet pizza sauce til pizzasneglene.
Ingredienser
- Dej
25 g gær
500 g hvedemel
3 dl mælk
1 tsk salt
1 tsk sukker
30 g olie
- Fyld
1 dåse hakkede tomater
1 dl olivenolie
1 tsk tørret basilikum
1 tsk tørret timian
1 tsk salt
1 spsk tomatpuré
1 fed hvidløg
200 g skinke
200 g ost
Oregano
1 æg
Beskrivelse
- Godt at vide
- Dejen til de her pizzasnegle skal optimalt set hæve i 2 timer, men hvis det ikke passer kan dejen sagtens hæve 1 time – pizzasneglene bliver bare ikke ligeså luftige som ved 2 timer hævning.
- Ud af opskriften vil du få ca. 20 pizzasnegle.
- Pizzasnegle dej
- Varm mælken op i en gryde til den er lunken, lillefingervarmt. (ikke for varm, for så dør gæren).
- Rør gæren ud i den lunkne mælk.
- Hæld mælke og gær blandningen over i en skål og tilføj 1 tsk salt, 1 tsk sukker og 30 gram olie – rør det godt sammen.
- Tilføj stille og roligt hvedemelet og ælt dejen godt sammen indtil dejen er glat og smidig.
- Stil dejen til at hæve i 2 timer.
- Pizzasnegle sauce
- Skræl fed hvidløg og pres det eller hak det fint.
- Hæld alle ingredienserne i en gryde og lad det hele simre i ca. 5 min mens der røres godt rundt.
- Blend med en stavblender og smag til med salt.
- Lav pizzasneglene med skinke
- Tænd ovnen på 200 grader over og undervarme og klargør en bageplade med bagepapir.
- Drys lidt mel ud på et bord og vend dejen ud af skålen.
- Rul dejen ud til 1 stor firkant på ca. 0.5 cm tykkelse.
- Smør pizzasnegle saucen ud på firkanten og drys med oregano, skinke og ost.
- Rul dejen til 1 stor pølse og skær pizzasnegle på ca. 2 cm i tykkelse.
- Læg pizzasneglene på bagepladen og pensel dem med et sammenpisket æg
- Bag pizzasneglene midt i ovnen i 15-20 minutter.
Tips til opskriften
- Når du er i gang med at lave lækre pizzasnegle, så kan du ligeså godt lave lidt ekstra og have dem i fryseren – så er du klar med en lækker pizzasnegl når den lille sult melder sig eller hvis ungerne skal have en lidt ekstra lækker snack med i madpakken og det skal være lidt ekstra nemt for dig.
- Pizzasneglene skal opbevares i en lufttæt beholder som f.eks. en bøtte med lufttæt låg eller i en post. Pizzasneglene kan normalt holde sig i 2-3 dage i køleskabet.
Pizzasneglene smager helt sikkert bedst når de er friskbagte. - Hvis du vil gøre det ekstra nemt for dig selv, så kan du altid købe en færdiglavet pizzasauce og færdig pizzadej – nemmere bliver det ikke og det smager også ganske fint.