En opskrift på lækre og nemme pølsehorn der smager helt vidunderligt. De passer perfekt som eftermiddagssnack, til børnenes madpakker.
Ingredienser
- Pølsehorn dej
2 æg
200 g grahamsmel
2.5 dl sødmælk
2.5 dl varmt vand
25 g gær
1 tsk. sukker
10 g salt
1 dl olivenolie
750 g hvedemel
- Pølsehorn fyld
10 almindelige pølser
- Pølsehorn pynt
1 æg
0.5 dl sødmælk
Sesamfrø
Beskrivelse
- Pølsehorn dej
- Bland mælken med det varme vand i en skål, så blandingen bliver lillefingervarm.
- Smuldr gæren ned i skålen og rør det ud i blandingen.
- Tilsæt dernæst sukker, salt, olivenolie og æg og bland det godt sammen.
- Tilsæt grahamsmel og rør det ud i.
- Tilsæt hvedemelet lidt af gangen og ælt dejen godt ind til den er smidig og nem at arbejde med.
- Lad dejen hæve et lunt sted i en time.
- Pølsehorn fyld
- Skær pølserne i halve, så der kan laves 20 pølsehorn.
- Fordel dejen i 20 lige store stykker.
- Tryk dejstykkerne flade og træk dem lidt ud så de har en passende størrelse til at dække pølserne.
- Placér en pølse i midten af dejstykket og pak den godt ind i dejen.
- ørg for at samlingen er godt lukket. Gentag med alle 20 styk.
- Læg pølsehornene på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Lad dem hæve i yderligere 30 minutter.
- Bag pølsehorn
- Tænd ovn på 200 grader varmluft.
- Pisk æg og mælk sammen.
- Pensl pølsehornene med blandingen og drys med sesamfrø.
- Bag pølsehornene i ca. 15 min til de er gyldne.
Pølsehorn