Kan du heller ikke få nok af cheesecakes? Så SKAL du prøve den her super lækre skildpadde cheesecake. Den her skildpadde cheesecake vil bestemt ikke skuffe!
Ingredienser
- Bund – Brownie Ø26 cm
250 g smør
150 g chokolade
4 æg
270 g sukker
150 g hvedemel
3 spsk kakao
- Karamelsovs
300 g rørsukker
3 dl piskefløde
1 nip flagesalt
romessens
- Cheesecakefyld
450 g. flødeost (ikke light)
1.25 dl. flormelis
1.25 dl. brun farin
1.75 dl. karamelsovs
0.5 tsk. kanel
Et drys muskatnød
2 dl fløde
- Topping
Hakkede nødder (hasselnødder
valnødder eller mandler)
Karamelsovs
Chokoladesovs
Skildpadder
Beskrivelse
- Bund
- Tænd oven på 175 grader over- og undervarme.
- Smelt chokolade og smør sammen i en gryde.
- Pisk æg og sukker luftige i en skål.
- Tilsæt mel og kakao og vend det sammen.
- Tilsæt chokolade/smørblandingen og vend det sammen.
- Beklæd en springform på 26 cm med bagepapir i bunden og smør kanterne, så kagen ikke sidder fast.
- Fordel dejen i springformen.
- Bages i ca. 20-25 min – tjek evt. med en træpind om kagen er færdigbagt.
- Lad kagen afkøle i formen.
- Karamelsovs
- Smelt sukkeret i en gryde (gerne tykbundet) ved middel varme. Rør jævnligt i den, da det nemt brænder på. Det kan godt tage noget tid, men det er vigtigt ikke at skrue op for varmen.
- Når alt sukkeret er smeltet, røres fløden i, gerne over flere omgange.
- Kog karamellen op og lad den koge lidt ind.
- Du kan lave en prøve på konsistensen ved at tage lidt på en tsk og putte i køleskabet eller i et glas koldt vand. er den for tynd koges der yderligere et par minutter, er den for tyk røres lidt mere fløde i.
- Når karamellen har den rigtige konsistens, tages den af varmen.
- Tilføj lidt salt (gerne flagesalt) og romessens efter smag, og rør det godt sammen.
- Lad karamellen køle helt af.
- Cheesecakefyld
- Tag en stor skål og kom flødeost og flormelis i.
- Rør til blandingen er glat.
- I en anden skål piskes fløden til let flødeskum.
- Tilføj brun farin, karamelsovs, kanel, muskatnød og flødeskum, og rør det godt sammen.
- Samling
- Frigør bunden fra springsformen og placer den på et kagefad.
- Placer springformens kant omkring bunden igen.
- Beklæd kanten med kageplast.
- Hæld cheesecakefyldet oven på bunden og fordel det jævnt. Bank den evt. let mod bordet for at glatte overfladen.
- Stil kagen på køl i nogle timer (gerne natten over).
- Pyntning
- Hak nødderne.
- Lav chokoladesovs – vi brugte en færdiglavet fra Odense, da vi havde den stående.
- men du kan lave den ved at smelte chokolade i mikrobølgeovnen og tilføje lidt smør og mælk.
- Frigør kagen fra springform og kageplast. Brug evt. en skarp kniv til lige at køre langs kanten.
- Pynt kagen med skildpadder, hakket nødder, resten af karamelsovsen og chokoladesovs.