Skildpadde cheesecake

Skildpadde cheesecake

Skildpadde cheesecake

https://nem-madplan.dk

Kan du heller ikke få nok af cheesecakes? Så SKAL du prøve den her super lækre skildpadde cheesecake. Den her skildpadde cheesecake vil bestemt ikke skuffe! 

Ingredienser

  • Bund – Brownie Ø26 cm
  • 250 g smør

  • 150 g chokolade

  • 4 æg

  • 270 g sukker

  • 150 g hvedemel

  • 3 spsk kakao

  • Karamelsovs
  • 300 g rørsukker

  • 3 dl piskefløde

  • 1 nip flagesalt

  • romessens

  • Cheesecakefyld
  • 450 g. flødeost (ikke light)

  • 1.25 dl. flormelis

  • 1.25 dl. brun farin

  • 1.75 dl. karamelsovs

  • 0.5 tsk. kanel

  • Et drys muskatnød

  • 2 dl fløde

  • Topping
  • Hakkede nødder (hasselnødder

  • valnødder eller mandler)

  • Karamelsovs

  • Chokoladesovs

  • Skildpadder

Beskrivelse

  • Bund
  • Tænd oven på 175 grader over- og undervarme.
  • Smelt chokolade og smør sammen i en gryde.
  • Pisk æg og sukker luftige i en skål.
  • Tilsæt mel og kakao og vend det sammen.
  • Tilsæt chokolade/smørblandingen og vend det sammen.
  • Beklæd en springform på 26 cm med bagepapir i bunden og smør kanterne, så kagen ikke sidder fast.
  • Fordel dejen i springformen.
  • Bages i ca. 20-25 min – tjek evt. med en træpind om kagen er færdigbagt.
  • Lad kagen afkøle i formen.
  • Karamelsovs
  • Smelt sukkeret i en gryde (gerne tykbundet) ved middel varme. Rør jævnligt i den, da det nemt brænder på. Det kan godt tage noget tid, men det er vigtigt ikke at skrue op for varmen.
  • Når alt sukkeret er smeltet, røres fløden i, gerne over flere omgange.
  • Kog karamellen op og lad den koge lidt ind.
  • Du kan lave en prøve på konsistensen ved at tage lidt på en tsk og putte i køleskabet eller i et glas koldt vand. er den for tynd koges der yderligere et par minutter, er den for tyk røres lidt mere fløde i.
  • Når karamellen har den rigtige konsistens, tages den af varmen.
  • Tilføj lidt salt (gerne flagesalt) og romessens efter smag, og rør det godt sammen.
  • Lad karamellen køle helt af.
  • Cheesecakefyld
  • Tag en stor skål og kom flødeost og flormelis i.
  • Rør til blandingen er glat.
  • I en anden skål piskes fløden til let flødeskum.
  • Tilføj brun farin, karamelsovs, kanel, muskatnød og flødeskum, og rør det godt sammen.
  • Samling
  • Frigør bunden fra springsformen og placer den på et kagefad.
  • Placer springformens kant omkring bunden igen.
  • Beklæd kanten med kageplast.
  • Hæld cheesecakefyldet oven på bunden og fordel det jævnt. Bank den evt. let mod bordet for at glatte overfladen.
  • Stil kagen på køl i nogle timer (gerne natten over).
  • Pyntning
  • Hak nødderne.
  • Lav chokoladesovs – vi brugte en færdiglavet fra Odense, da vi havde den stående.
  • men du kan lave den ved at smelte chokolade i mikrobølgeovnen og tilføje lidt smør og mælk.
  • Frigør kagen fra springform og kageplast. Brug evt. en skarp kniv til lige at køre langs kanten.
  • Pynt kagen med skildpadder, hakket nødder, resten af karamelsovsen og chokoladesovs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *