Skildpadde cheesecake

Skildpadde cheesecake

Skildpadde cheesecake

Kan du heller ikke få nok af cheesecakes? Så SKAL du prøve den her super lækre skildpadde cheesecake. Den her skildpadde cheesecake vil bestemt ikke skuffe! 

Ingredienser

  • Bund – Brownie Ø26 cm
  • 250 g smør

  • 150 g chokolade

  • 4 æg

  • 270 g sukker

  • 150 g hvedemel

  • 3 spsk kakao

  • Karamelsovs
  • 300 g rørsukker

  • 3 dl piskefløde

  • 1 nip flagesalt

  • romessens

  • Cheesecakefyld
  • 450 g. flødeost (ikke light)

  • 1.25 dl. flormelis

  • 1.25 dl. brun farin

  • 1.75 dl. karamelsovs

  • 0.5 tsk. kanel

  • Et drys muskatnød

  • 2 dl fløde

  • Topping
  • Hakkede nødder (hasselnødder

  • valnødder eller mandler)

  • Karamelsovs

  • Chokoladesovs

  • Skildpadder

Beskrivelse

  • Bund
  • Tænd oven på 175 grader over- og undervarme.
  • Smelt chokolade og smør sammen i en gryde.
  • Pisk æg og sukker luftige i en skål.
  • Tilsæt mel og kakao og vend det sammen.
  • Tilsæt chokolade/smørblandingen og vend det sammen.
  • Beklæd en springform på 26 cm med bagepapir i bunden og smør kanterne, så kagen ikke sidder fast.
  • Fordel dejen i springformen.
  • Bages i ca. 20-25 min – tjek evt. med en træpind om kagen er færdigbagt.
  • Lad kagen afkøle i formen.
  • Karamelsovs
  • Smelt sukkeret i en gryde (gerne tykbundet) ved middel varme. Rør jævnligt i den, da det nemt brænder på. Det kan godt tage noget tid, men det er vigtigt ikke at skrue op for varmen.
  • Når alt sukkeret er smeltet, røres fløden i, gerne over flere omgange.
  • Kog karamellen op og lad den koge lidt ind.
  • Du kan lave en prøve på konsistensen ved at tage lidt på en tsk og putte i køleskabet eller i et glas koldt vand. er den for tynd koges der yderligere et par minutter, er den for tyk røres lidt mere fløde i.
  • Når karamellen har den rigtige konsistens, tages den af varmen.
  • Tilføj lidt salt (gerne flagesalt) og romessens efter smag, og rør det godt sammen.
  • Lad karamellen køle helt af.
  • Cheesecakefyld
  • Tag en stor skål og kom flødeost og flormelis i.
  • Rør til blandingen er glat.
  • I en anden skål piskes fløden til let flødeskum.
  • Tilføj brun farin, karamelsovs, kanel, muskatnød og flødeskum, og rør det godt sammen.
  • Samling
  • Frigør bunden fra springsformen og placer den på et kagefad.
  • Placer springformens kant omkring bunden igen.
  • Beklæd kanten med kageplast.
  • Hæld cheesecakefyldet oven på bunden og fordel det jævnt. Bank den evt. let mod bordet for at glatte overfladen.
  • Stil kagen på køl i nogle timer (gerne natten over).
  • Pyntning
  • Hak nødderne.
  • Lav chokoladesovs – vi brugte en færdiglavet fra Odense, da vi havde den stående.
  • men du kan lave den ved at smelte chokolade i mikrobølgeovnen og tilføje lidt smør og mælk.
  • Frigør kagen fra springform og kageplast. Brug evt. en skarp kniv til lige at køre langs kanten.
  • Pynt kagen med skildpadder, hakket nødder, resten af karamelsovsen og chokoladesovs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *