Snurrer med remonce
Lækre snurre med appelsin remonce. Perfekte snurre til fastelavn eller andre farverige lejligheder. Surre der er nemme og med video om hvordan man gør.
Ingredienser
- Dej
100 g smør
0.5 dl fingervarmt vand
50 g gær
600 g hvedemel
4 spsk. vaniljesukker
3 dl mælk
1 tsk. rød farve
1 tsk. grøn farve
1 tsk. lilla farve
- Remonce
150 g sukker
150 g blødt smør
2 spsk kandiseret appelsinskal
Beskrivelse
- Godt at vide
- Portionsstørrelse: Du får ca. 18-19 lækre fastelavns snurrer ud af opskriften.
- Lav dej
- Forbered smør: Smelt smørret og lad det køle af – smelt det enten i gryde ved lav varme eller i mikrobølgeovnen (smørret må ikke være for varmt når det skal blandes med de andre ingredienser).
- Gærblanding: Find en skål og tilføj 0.5 dl lunken vand og rør 50 gram gær ud i vandet.
- Væskeblanding: Rør det smeltet smør i skålen sammen med 4 tsk vaniljesukker og 3 dl mælk.
- Dejbearbejdning: Tilføj hvedemel lidt af gangen mens du ælter dejen godt – når dejen er glat og slipper nemt, så skal dejen deles i 4 lige store portioner.
- Farv dejen og hæv
- Rød dej: Tag 1 portion dej og tilføj 1 tsk rød farve og ælt dejen indtil farven er æltet helt ud.
- Grøn dej: Tag 1 portion dej og tilføj 1 tsk grøn farve og ælt dejen indtil farven er æltet helt ud.
- Lilla dej: Tag 1 portion dej og tilføj 1 tsk lilla farve og ælt dejen indtil farven er æltet helt ud.
- Hævetid: Stil de 4 portioner dej til hævning under et viskestykke i 30 minutter.
- Remonce
- Remoncefyld: Find en skål og rør 150 gram sukker, 150 gram blødt smør og 2 spsk kandiseret appelsinskal indtil det er blandet godt sammen
- Lav snurre
- Ovntemperatur: Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Dejudrulning: Rul hver portion dej ud til rektangler på ca. 35 x 20 cm.
- Rødt lag: Nederst lægges den røde dej og der smøres remonce på.
- Grønt lag: Ovenpå den røde dej lægges den grønne dej og der smøres remonce på.
- Lilla lag: Ovenpå den grønne dej lægges den lilla dej og der smøres remonce på.
- Sidste lag: Ovenpå den lilla dej lægges dejen ud farve.
- Udskæring: Skær rektanglet i strimler, på den korte led – ca. 2 cm.
- Formning: Sno hver strimmel dej til en spiral og og fold strimlen om sig selv, så det bliver til en bolle.
- Bagetid: Bag snurre midt i ovnen i 13-15 minutter.