Snurre med remonce

Snurrer med remonce

https://nem-madplan.dk

Snurrer med remonce

Lækre snurre med appelsin remonce. Perfekte snurre til fastelavn eller andre farverige lejligheder. Surre der er nemme og med video om hvordan man gør.

Ingredienser

  • Dej
  • 100 g smør

  • 0.5 dl fingervarmt vand

  • 50 g gær

  • 600 g hvedemel

  • 4 spsk. vaniljesukker

  • 3 dl mælk

  • 1 tsk. rød farve

  • 1 tsk. grøn farve

  • 1 tsk. lilla farve

  • Remonce
  • 150 g sukker

  • 150 g blødt smør

  • 2 spsk kandiseret appelsinskal

Beskrivelse

  • Godt at vide
  • Portionsstørrelse: Du får ca. 18-19 lækre fastelavns snurrer ud af opskriften.
  • Lav dej
  • Forbered smør: Smelt smørret og lad det køle af – smelt det enten i gryde ved lav varme eller i mikrobølgeovnen (smørret må ikke være for varmt når det skal blandes med de andre ingredienser).
  • Gærblanding: Find en skål og tilføj 0.5 dl lunken vand og rør 50 gram gær ud i vandet.
  • Væskeblanding: Rør det smeltet smør i skålen sammen med 4 tsk vaniljesukker og 3 dl mælk.
  • Dejbearbejdning: Tilføj hvedemel lidt af gangen mens du ælter dejen godt – når dejen er glat og slipper nemt, så skal dejen deles i 4 lige store portioner.
  • Farv dejen og hæv
  • Rød dej: Tag 1 portion dej og tilføj 1 tsk rød farve og ælt dejen indtil farven er æltet helt ud.
  • Grøn dej: Tag 1 portion dej og tilføj 1 tsk grøn farve og ælt dejen indtil farven er æltet helt ud.
  • Lilla dej: Tag 1 portion dej og tilføj 1 tsk lilla farve og ælt dejen indtil farven er æltet helt ud.
  • Hævetid: Stil de 4 portioner dej til hævning under et viskestykke i 30 minutter.
  • Remonce
  • Remoncefyld: Find en skål og rør 150 gram sukker, 150 gram blødt smør og 2 spsk kandiseret appelsinskal indtil det er blandet godt sammen
  • Lav snurre
  • Ovntemperatur: Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Dejudrulning: Rul hver portion dej ud til rektangler på ca. 35 x 20 cm.
  • Rødt lag: Nederst lægges den røde dej og der smøres remonce på.
  • Grønt lag: Ovenpå den røde dej lægges den grønne dej og der smøres remonce på.
  • Lilla lag: Ovenpå den grønne dej lægges den lilla dej og der smøres remonce på.
  • Sidste lag: Ovenpå den lilla dej lægges dejen ud farve.
  • Udskæring: Skær rektanglet i strimler, på den korte led – ca. 2 cm.
  • Formning: Sno hver strimmel dej til en spiral og og fold strimlen om sig selv, så det bliver til en bolle.
  • Bagetid: Bag snurre midt i ovnen i 13-15 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *