Snurre med remonce

Snurrer med remonce

Snurrer med remonce

Lækre snurre med appelsin remonce. Perfekte snurre til fastelavn eller andre farverige lejligheder. Surre der er nemme og med video om hvordan man gør.

Ingredienser

  • Dej
  • 100 g smør

  • 0.5 dl fingervarmt vand

  • 50 g gær

  • 600 g hvedemel

  • 4 spsk. vaniljesukker

  • 3 dl mælk

  • 1 tsk. rød farve

  • 1 tsk. grøn farve

  • 1 tsk. lilla farve

  • Remonce
  • 150 g sukker

  • 150 g blødt smør

  • 2 spsk kandiseret appelsinskal

Beskrivelse

  • Godt at vide
  • Portionsstørrelse: Du får ca. 18-19 lækre fastelavns snurrer ud af opskriften.
  • Lav dej
  • Forbered smør: Smelt smørret og lad det køle af – smelt det enten i gryde ved lav varme eller i mikrobølgeovnen (smørret må ikke være for varmt når det skal blandes med de andre ingredienser).
  • Gærblanding: Find en skål og tilføj 0.5 dl lunken vand og rør 50 gram gær ud i vandet.
  • Væskeblanding: Rør det smeltet smør i skålen sammen med 4 tsk vaniljesukker og 3 dl mælk.
  • Dejbearbejdning: Tilføj hvedemel lidt af gangen mens du ælter dejen godt – når dejen er glat og slipper nemt, så skal dejen deles i 4 lige store portioner.
  • Farv dejen og hæv
  • Rød dej: Tag 1 portion dej og tilføj 1 tsk rød farve og ælt dejen indtil farven er æltet helt ud.
  • Grøn dej: Tag 1 portion dej og tilføj 1 tsk grøn farve og ælt dejen indtil farven er æltet helt ud.
  • Lilla dej: Tag 1 portion dej og tilføj 1 tsk lilla farve og ælt dejen indtil farven er æltet helt ud.
  • Hævetid: Stil de 4 portioner dej til hævning under et viskestykke i 30 minutter.
  • Remonce
  • Remoncefyld: Find en skål og rør 150 gram sukker, 150 gram blødt smør og 2 spsk kandiseret appelsinskal indtil det er blandet godt sammen
  • Lav snurre
  • Ovntemperatur: Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Dejudrulning: Rul hver portion dej ud til rektangler på ca. 35 x 20 cm.
  • Rødt lag: Nederst lægges den røde dej og der smøres remonce på.
  • Grønt lag: Ovenpå den røde dej lægges den grønne dej og der smøres remonce på.
  • Lilla lag: Ovenpå den grønne dej lægges den lilla dej og der smøres remonce på.
  • Sidste lag: Ovenpå den lilla dej lægges dejen ud farve.
  • Udskæring: Skær rektanglet i strimler, på den korte led – ca. 2 cm.
  • Formning: Sno hver strimmel dej til en spiral og og fold strimlen om sig selv, så det bliver til en bolle.
  • Bagetid: Bag snurre midt i ovnen i 13-15 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *