Snurre med remonce

Snurrer med remonce

Snurrer med remonce

https://nem-madplan.dk

Lækre snurre med appelsin remonce. Perfekte snurre til fastelavn eller andre farverige lejligheder. Surre der er nemme og med video om hvordan man gør.

Ingredienser

  • Dej
  • 100 g

  • smør

  • 0.5 dl

  • fingervarmt vand

  • 50 g

  • gær

  • 600 g

  • hvedemel

  • 4 spsk.

  • Vaniljesukker

  • 3 dl

  • mælk

  • 1 tsk.

  • Rød farve

  • 1 tsk.

  • Grøn farve

  • 1 tsk.

  • Lilla farve

  • Remonce
  • 150 g

  • sukker

  • 150 g

  • blødt smør

  • 2 spsk kandiseret appelsinskal

Beskrivelse

  • Godt at vide
  • Du får ca. 18-19 lækre fastelavns snurrer ud af opskriften.
  • Lav dej
  • Smelt smørret og lad det køle af – smelt det enten i gryde ved lav varme eller i mikrobølgeovnen (smørret må ikke være for varmt når det skal blandes med de andre ingredienser).
  • Find en skål og tilføj 0.5 dl lunken vand og rør 50 gram gær ud i vandet.
  • Rør det smeltet smør i skålen sammen med 4 tsk vaniljesukker og 3 dl mælk.
  • Tilføj hvedemel lidt af gangen mens du ælter dejen godt – når dejen er glat og slipper nemt, så skal dejen deles i 4 lige store portioner.
  • Farv dejen og hæv
  • Tag 1 portion dej og tilføj 1 tsk rød farve og ælt dejen indtil farven er æltet helt ud.
  • Tag 1 portion dej og tilføj 1 tsk grøn farve og ælt dejen indtil farven er æltet helt ud.
  • Tag 1 portion dej og tilføj 1 tsk lilla farve og ælt dejen indtil farven er æltet helt ud.
  • Stil de 4 portioner dej til hævning under et viskestykke i 30 minutter.
  • Remonce
  • Find en skål og rør 150 gram sukker, 150 gram blødt smør og 2 spsk kandiseret appelsinskal indtil det er blandet godt sammen
  • Lav snurre
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Rul hver portion dej ud til rektangler på ca. 35 x 20 cm.
  • Nederst lægges den røde dej og der smøres remonce på.
  • Ovenpå den røde dej lægges den grønne dej og der smøres remonce på.
  • Ovenpå den grønne dej lægges den lilla dej og der smøres remonce på.
  • Ovenpå den lilla dej lægges dejen ud farve.
  • Skær rektanglet i strimler, på den korte led – ca. 2 cm.
  • Sno hver strimmel dej til en spiral og og fold strimlen om sig selv, så det bliver til en bolle.
  • Bag snurre midt i ovnen i 13-15 minutter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *