Lækre snurre med appelsin remonce. Perfekte snurre til fastelavn eller andre farverige lejligheder. Surre der er nemme og med video om hvordan man gør.
Ingredienser
- Dej
100 g
smør
0.5 dl
fingervarmt vand
50 g
gær
600 g
hvedemel
4 spsk.
Vaniljesukker
3 dl
mælk
1 tsk.
Rød farve
1 tsk.
Grøn farve
1 tsk.
Lilla farve
- Remonce
150 g
sukker
150 g
blødt smør
2 spsk kandiseret appelsinskal
Beskrivelse
- Godt at vide
- Du får ca. 18-19 lækre fastelavns snurrer ud af opskriften.
- Lav dej
- Smelt smørret og lad det køle af – smelt det enten i gryde ved lav varme eller i mikrobølgeovnen (smørret må ikke være for varmt når det skal blandes med de andre ingredienser).
- Find en skål og tilføj 0.5 dl lunken vand og rør 50 gram gær ud i vandet.
- Rør det smeltet smør i skålen sammen med 4 tsk vaniljesukker og 3 dl mælk.
- Tilføj hvedemel lidt af gangen mens du ælter dejen godt – når dejen er glat og slipper nemt, så skal dejen deles i 4 lige store portioner.
- Farv dejen og hæv
- Tag 1 portion dej og tilføj 1 tsk rød farve og ælt dejen indtil farven er æltet helt ud.
- Tag 1 portion dej og tilføj 1 tsk grøn farve og ælt dejen indtil farven er æltet helt ud.
- Tag 1 portion dej og tilføj 1 tsk lilla farve og ælt dejen indtil farven er æltet helt ud.
- Stil de 4 portioner dej til hævning under et viskestykke i 30 minutter.
- Remonce
- Find en skål og rør 150 gram sukker, 150 gram blødt smør og 2 spsk kandiseret appelsinskal indtil det er blandet godt sammen
- Lav snurre
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Rul hver portion dej ud til rektangler på ca. 35 x 20 cm.
- Nederst lægges den røde dej og der smøres remonce på.
- Ovenpå den røde dej lægges den grønne dej og der smøres remonce på.
- Ovenpå den grønne dej lægges den lilla dej og der smøres remonce på.
- Ovenpå den lilla dej lægges dejen ud farve.
- Skær rektanglet i strimler, på den korte led – ca. 2 cm.
- Sno hver strimmel dej til en spiral og og fold strimlen om sig selv, så det bliver til en bolle.
- Bag snurre midt i ovnen i 13-15 minutter