Stegte ris med spidskål og æg

Stegte ris med spidskål og æg

Stegte ris med spidskål og æg

https://nem-madplan.dk

Lækker opskrift på stegte ris med spidskål og æg. Rigtig nem omgang stegte ris med spidskål – som også smager rigtig godt.

Har du en rest ris fra dagen før eller har du et spidskål du skal bruge – ja, så har du en perfekt opskrift til at bruge begge dele lige her.

Det tager ikke lang tid at lave den her opskrift på stegte ris med spidskål og æg. Det fede ved opskriften er at du kan altid tilføje flere grøntsager hvis du har ekstra liggende.

Ingredienser

  • 3 dl ukogte ris

  • 1 spidskål

  • 250 g gulerødder

  • 2 fed hvidløg

  • 4 æg

  • 2 spsk soya

  • 1 bundt forårsløg

Beskrivelse

  • Klargør ris og grønt
  • Kog 3 dl ris, mens du laver resten.
  • Rengør spidskål og skær det i tynde skiver. Rengør forårsløg og skær dem i tynde skiver.
  • Skræl 250 gram gulerødder og skær dem i tynde stave.
  • Skræl 2 fed hvidløg og hak dem – eller press dem i en hvidløgspresser.
  • Lav opskriften
  • Find en wok eller høj pande og varm lidt olie op.
  • Tilføj forårsløg og gulerødder og svits dem indtil gulerødderne bliver lidt bløde – 4-5 minutter.
  • Tilføj spidskålen og svits videre indtil spidskålen har lagt sig og blevet bløde.
  • Ryk grøntsagerne til den ene side af woken og på den side af panden hvor der ikke er grøntsager tilføjes æggene og de røres rundt som når man laver røræg.
  • Tilføj 4 dl kogte ris og 2 spsk soya og rør det godt sammen.

Tips til opskriften

  • Server gerne saltede peanuts og soya ved siden af retten.
  • Har du nogle ærter du skal bruge? Så tilføj den endeligt, det smager super i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *