Stjernebrød med Nutella

Stjernebrød med Nutella – den bedste opskrift

Nutella stjerne opskrift

Servings

4

servings

Stjernebrød med Nutella er den perfekte kombination af blød, luftig dej og cremet chokoladefyld, som gør brødet til en uimodståelig godbid – både til morgenbordet og eftermiddagskaffen.

Den smukke stjerneform gør det ikke kun lækkert, men også imponerende at servere, og trods det flotte udseende er det faktisk nemt at lave. Med lag af Nutella og en sprød, gylden skorpe vil dette stjernebrød uden tvivl blive en favorit, som alle vil elske at rive af og nyde bid for bid.

Ingredienser

  • 600-700 g hvedemel

  • 50 g sukker

  • 1 tsk salt

  • 50 g smør, blødt

  • 25 g gær

  • 2,5 dl lunken mælk

  • 1 æg

  • Nutella (ca. 250-300 g)

  • Evt. flormelis til pynt

Beskrivelse

  • Lav dejen
  • Lun mælken i en lille gryde og hæld det over i en skål. Rør 50 gram smør ud i mælken.
  • Opløs gæren i den lune mælk. OBS: Vigtigt at mælken ikke er for varm – lille finger varm.
  • Tilsæt sukker, salt og æg, og rør det godt sammen.
  • Tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt til en glat og smidig dej.
  • Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.
  • Lav stjernebrød med nutella
  • Del dejen i fire lige store dele. Rul hver del ud til en cirkel, ca. 25 cm i diameter.
  • Læg bagepapir på en bradepande og læg den første dejcirkel på.
  • Smør et lag Nutella jævnt over cirklen, men lad en lille kant være fri hele vejen rundt.
  • Gentag med de næste to lag, og afslut med den sidste dejcirkel uden Nutella på toppen.
  • Placer et lille glas i midten af dejen for at markere midten.
  • Skær dejen i 16 lige store “strimler” fra kanten af glasset og ud til kanten af dejen.
  • Tag to strimler ad gangen og drej dem to gange modsat hinanden. Tryk enderne let sammen, så de danner en spids.
  • Efterhævning
  • Lad stjernebrødet efterhæve i ca. 20-30 minutter. Pensl det derefter med lidt mælk eller æg for en gylden overflade.
  • Bag stjernebrødet
  • Bag stjernebrødet i en forvarmet ovn ved 180°C (varmluft) i ca. 20-25 minutter, eller indtil det er gyldent og gennembagt.
  • Pynt dit stjernebrød
  • Lad stjernebrødet køle lidt af og drys evt. med flormelis for et flot finish. Server stjernebrødet lunt, og nyd de lækre lag af Nutella!

Tips til opskriften

  • Hvis dejen føles for klæbrig, tilsæt lidt ekstra mel. Den skal være blød og smidig men ikke klistret.
  • Brug en skarp kniv eller pizzaskærer for at få jævne og rene snit i dejen, hvilket giver en pænere stjerneform.
  • Hvis Nutellaen er svær at smøre, kan du lune den i mikrobølgeovnen i 10-15 sekunder for at gøre den mere flydende.
  • Stjernebrødet er bedst på bagedagen, men det kan opbevares i en lufttæt beholder og lunes let i ovnen, så det bliver blødt og lækkert igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *