Tarteletter med høns i asparges er en dansk klassisker som går rent hjem ved de fleste. Her har du en nem og lækker opskrift på tarteletter med høns i asparges.
Ingredienser
450-500 gram kyllingebryst
50 gram smør
5 spsk hvedemel
5 dl mælk
1 dåse asparges
10 luksus tarteletter
1 bundt persille
Salt og peber
Beskrivelse
- Kyllingebryst koges i en gryde med grøntsagsboullion.
- Husk at se blandingsforhold på boullion pakken og sørg for at kyllingen er helt dækket af vand.
- Når kyllingen er kogt færdig, ca. 10 minutter, så skal vandet hældes over i en beholder og gemmes til senere i opskriften.
- Nu er det tid til at lave tartelet fyldet.
- Der skal laves en smørbolle, det gør man ved at smelte smørret i en gryde og pisk melet i stille og roligt.
- Pisk derefter mælken i, som ligesom melet, skal gøres stille og roligt.
- Pisk indtil at saucen er jævn og kog derefter i et par minutter.
- Tilføj løbende kogevand fra tidligere indtil saucen har den ønskede konsistens.
- Skær det kogte kyllingebryst ud i tern eller skiver og tilføj det sammen med asparges til saucen.
- Om man vil dræne aspargesen eller ej, er op til en selv og op til hvor meget man holder af smagen af asparges.
- Lun tarteletterne i ovnen efter anvisning på pakken.
- Fyld derefter tarteletterne med saucen og pynt med lidt persille.