Lækker og nem vaniljeis. Hjemmelavet vaniljeis der kan laves på ismaskine eller uden.
Ingredienser
80 g sukker
4 pasteuriseret æggeblommer
2 dl fløde (38%)
1 dl sødmælk
1 vaniljestang + 1 tsk. sukker
Beskrivelse
- Vaniljeis med ismaskine
- Find en skål og pisk 4 pasteuriseret æggeblommer og 80 g sukker, godt sammen indtil det er hvidt.
- Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud med en kniv og mas vaniljekornene med 1 tsk. sukker på et skærebræt. På den måde undgår man at vaniljekornene samles et sted i isen.
- Tilføj vaniljesukkeret, 2 dl fløde og 1 dl sødmælk i skålen og bland det godt sammen.
- Hæld vaniljeismassen ned i ismaskinen og tænd.
- Når isen er ved at være fast, puttes den i en bøtte og stilles i fryseren.
- Vaniljeis uden ismaskine
- Hæld vaniljeis blandingen ned i en skål eller bøtte og stil i fryseren.
- Rør ca. hver halve time rundt i isen, så vaniljesmagen kommer rundt i hele isen og der undgås iskrystaller. Fortsæt med at røre med jævne mellemrum indtil isen er fast.