Ingredienser
500 g hvedemel
2 vaniljestænger
1 spsk vaniljesukker
1 tsk hjortetaksalt
100-150 g mandler (smuttede)
300 g smør
250 g sukker
1 æg
Beskrivelse
Der kommer ca. 120 vaniljekranse ud af opskriften.
- Hæld kogende vand på mandlerne, og smut dem herefter.
- Hak nu mandlerne (skal hakkes ret fint da de skal igennem kødhakkeren).
- Bland alle ingredienserne og ælt dejen godt.
- Pak dejen ind i film, og stil herefter på køl i gerne 1-2 timer.
- Kør dejen igennem en kødhakker med en stjerne form i enden.
- Til en vaniljekrans skal der bruges en ca. 9 cm, som så formes som en ring og lægges på en bageplade.
- Dette gøres med al dejen, men ellers kan dejen med fordel opbevares i køleskabet i et godt stykke tid.
- Bag vaniljekransene ved 200 grader varmluft i ca. 8 min.