Lækker svampet vaniljekage der smager super godt. Nem kage med vanilje som alle kan lave. Rigtig god grund kage, hvor meget forskelligt topping går til.
Vaniljekage er en simpel og lækker kage, der typisk er lavet af sukker, smør, æg, mel, bagepulver, mælk og vaniljeekstrakt. Kagen er karakteriseret ved sin søde, lette smag og bløde konsistens, og den kan serveres alene eller med forskellige former for glasur, frosting eller fyld.
Kagen kan bages i en form eller i muffinforme. Vaniljekage er en almindelig kage, som kan serveres med forskellige typer af glasur eller fyld som frugt, chokolade eller flødeskum.
Det er en nem og velsmagende kage, der er perfekt til fødselsdage, kaffeborde eller andre begivenheder.
Ingredienser
1 vaniljestang
225 g blødt smør
1 spsk vaniljesukker
280 g sukker
5 æg
280 g hvedemel
2.5 tsk bagepulver
1 nip salt
2 dl sødmælk
Beskrivelse
- Godt at vide
- Fadet der er brugt i denne opskrift er 35×24 cm.
- Lav vanilje kagedejen
- Tænd ovnen på 180 grader over og undervarme og find 2 skåle.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland kornene med 1 tsk sukker.
- Tag den første skål og tilføj 225 gram smør, 280 gram sukker, 1 spsk vaniljesukker og vaniljekornene sammen til en luftig masse.
- Tilføj et æg til smørblandingen og pisk det godt sammen. Fortsæt med at tilføje et æg af gangen og pisk det hele godt sammen.
- Tag skål nummer 2 og bland 280 gram hvedemel, 2.5 tsk bagepulver og 1 nip salt.
- Tilføj skiftevis melblanding og mælk over i skålen med smørblandingen og pisk det godt.
- Klargør bageform og bag vaniljekagen
- Beklæd en bageform med bagepapir og hæld dejen i formen og fordel den jævnt.
- Bag vaniljekagen i 20-25 min.
- Tjek evt om den er færdig med en kødnål. Der må ikke hænge dej ved når der stikkes i kagen.
Tips til opskriften
- Den her opskrift på vaniljekage er som et blankt canvas – du kan pynte med præcis det du vil. Om du pynter med friske bær, som hindbær og blåbær eller en lækker luftig chokoladefrosting, det er helt op til dig.
Du kan altid tage børnene med i køkkenet og lade dem give den gas med glasur og krymmel og vingummier. - Hvis vaniljekagen virker lige kedelig, så tilføj 150-200 gram hakket chokolade – vanilje og chokolade går rigtig godt sammen
- Hvis du gerne vil have lidt knas i din kage, så tilføj lidt hakket nødder