Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalLækker afrikansk gryderet med søde kartofler der er 100% vegetarisk. Gryderet med søde kartofler, gulerødder og kikærter der er fyldt med smag.
Ingredienser
350 g couscous
2 søde kartofler
350 g gulerødder
1 dåse kikærter
1 stort løg
3 fed hvidløg
2 tsk sambal oelek
5 cm ingefær
2 spsk peanutbutter
1 dåse kokosmælk
1 spsk paprika
2 spsk karry
1 dåse hakkede tomater
Salt
Peber
Beskrivelse
Klargør grøntsagerne til afrikansk gryderet
- Skræl 1 løg og 3 fed hvidløg og hak dem fint. Evt pres hvidløg i en hvidløgspresser.
- Riv 5 cm ingefær.
- Skræl 2 søde kartofler og 350 gram gulerødderne og skær dem i mundrette størrelser.
Lav afrikansk gryderet
- Kog vand til couscous og følg anvisningen på pakken.
- Varm lidt olie op i en stor gryde og svits løg og hvidløg indtil løgene er bløde.
- Tilsæt revet ingefær, 2 spsk karry, 1 spsk paprika og rør godt rundt mens det steger videre i 2-3 minutter.
- Tilføj søde kartofler og gulerødderne og steg videre i yderligere 2-3 minutter.
- æld væden fra kikærterne og hæld ærterne ned i gryden sammen med 1 dåse hakket tomater, 1 dåse kokosmælk, 2 spsk peanutbutter og 2 tsk sambal oelek.
- Bring den afrikanske gryderet i kog og lad den simre i 10-15 minutter mens du smager til med salt, peber og sambal oelek/chili.
Tips til opskriften
- Den her lækre gryderet er 100% vegetarisk og er et super indslag enten som ugens kødfrie ret eller hvis man bare gerne vil have en nem gryderet der er fyldt med smag.
- Hvis du ikke har sambal oelek, så kan du nemt erstatte med chilipasta eller tørret chili
- Server gerne med peanuts eller hakket mandler. Evt. rist mandlerne på panden i lidt soya
- Hvis ikke alle er lige glade for stærk med, så kan du server med cremefraiche og hvidt brød – det tager lige det værste