Bulgur med hakket oksekød

Bulgur med hakket oksekød

Lækker opskrift på bulgur med hakket oksekød. Sund aftensmad med bulgur, hakket oksekød og grøntsager.

En lækker og lige til aftensmad med bulgur, hakket oksekød og grøntsager. Opskriften er både mættende og sund – ja, det er helt perfekt.
Bulgur er et lækkert og sundt alternativ til ris og med den her bulgurgryde med hakket oksekød, så får du en nem og sund aftensmad – som er hurtig at lave.

Ingredients

  • 500 g hakket oksekød

  • 1 bundt forårsløg

  • 2 peberfrugter

  • 200 g ærter

  • 1 dåse hakket tomater

  • 5 dl vand

  • 1 grøntsagsbouillonterning

  • 300 g bulgur

Directions

  • Klargør grøntsager
  • Rengør 1 bundt forårsløg og skær dem i tynde skiver.
  • Skyl og fjern kerner fra 2 peberfrugter og skær dem i skiver.
  • Lav bulgur med oksekød
  • Varm lidt olie op i en gryde og svits forårsløg og hakket oksekød – indtil oksekødet er brunt.
  • Tilføj peberfrugt skiverne og svits videre i 2-3 minutter.
  • Tilføj 5 dl vand, 1 grøntsagsbouillonterning, 1 dåse hakket tomat, 200 gram bulgur og 150 gram ærter – lad retten simre i 10-15 minutter.
  • Smag til med salt og peber – bulgur retten med hakket oksekød er færdig når bulguren er mør – tilføj vand undervejs hvis det hele fordamper.

Tips til bulgurgryde med hakket oksekød

  • Hak den grønne del af forårsløgene og server ved siden at, det er lækkert at drysse på.
  • Server gerne med lidt revet parmesan og saltede peanuts til – det smager så godt til.
  • Det er ikke alle der er vilde med bulgur, da det godt kan være lidt groft – hvis det er sådan så lav bulgur ved siden af sammen med ris eller pasta.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *