Kylling, ris og grøntsager i fad er en populær og velsmagende hverdagsret, her får du en lækker opskrift der kombinerer saftige kyllingestykker med ris og friske grøntsager i en lækker ovnbagt ret.
Ingredienser
3 deciliter ris
8 dl vand
2 hønsebouillon terninger
1 bundt forårsløg
3 gulerødder
2 rød peberfrugt
1 bundt persille
500-600 g kyllingebryst
2 tsk paprika
salt
peber
Beskrivelse
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Skyl og skær grøntsagerne i mundrette størrelser.
- Sæt en gryde over med 8 dl vand med 2 hønsebouillonterninger og bring i kog
- Mens gryden bringer vandet i kog, gøres restenklar. Hæld de ukogte ris i et ildfast fad.
- Svits grøntsagerne i lidt olie på en varm pande i 5-10 minutter, derefter hældes grøntsagerne i fadet med de ukogte ris.
- Skær kyllingebryst ud og krydre dem med salt, peber og paprika.
- Svits kyllingen i lidt olie på en varm pande i ca. 5 minutter.
- Placer kyllingestykkerne rundt i fadet og hæld derefter den kogende hønsebouillon over.
- Stil fadet med kylling og ris i ovnen, og lad det stå i en time.
- Velbekomme nem ovn ret med kylling i fad med ris og grøntsager.
Tips til opskriften
- Du kan sagtens skifte kyllingebryst ud med kyllingelår hvis du er mere til det.